Ministrul Sănătății, mesaj către DSP-uri: Nu vă culcați pe o ureche!

Adriana Năstase

Cseke Attila (foto), ministrul interimar al Sănătății, le-a comunicat repre­zen­tanților direcțiilor de sănătate publică din țară că au la dispoziție o săptămână să actualizeze și să adapteze Planul de Re­ziliență față de recrudescența la COVID-19 asumat la nivel județean. Cseke Attila a susținut ieri o video­con­ferință cu reprezentanții instituțiilor din teritoriu și cu cei ai Prefecturilor în care a cerut ca direcțiile de sănătate publică să rămână în alertă în perioada următoare, chiar dacă numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 este în scădere.

Să decidă cum vor
„Este nevoie de responsabilitate și de­ci­zie la nivel local. Mecanismul de gestio­nare a Planului de Reziliență trebuie să fie flexibil și să permită modificări rapide și reveniri ale numărului de paturi ATI des­tinate COVID-19, în cazul în care este ne­voie, cel puțin la cifra din vârful pandemic IV”, a declarant Cseke Attila, ministrul in­terimar al Sănătății. De asemenea, de la sfârșitul săptămânii trecute, în termen de 10 zile, spitalele împreună cu direcțiile de sănătate publică au obligaţia, dar şi li­bertatea de a analiza punctual situaţia pen­tru fiecare unitate sanitară și, în cazul în care se consideră necesar că este ne­voie în continuare de prioritizarea inter­nărilor şi a intervenţiilor chirurgicale, atunci pot să păstreze activitatea numai pen­tru internări COVID-19. În cazul în care se consideră că nu mai sunt atâţia pa­cienţi, situaţiile diferind de la o unitate sa­ni­tară la alta, atunci pot decide în conse­cință, anunță Cseke Attila.
Contactat, directorul executiv al DSP Hu­nedoara, Sebastian Mezei, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că în spitalele hunedorene sunt medicamente pentru tratarea bolnavilor de Covid, anti­corpi monoclonali, remdesevir, tocilizu­ma­bum. Iar la Unifarm sunt stocuri de me­di­camente suficiente. În prezent avem în jdueț 274 de bolnavi cu Covid internați și 39 la ATI. Nu este nici un pat liber la ATI pentru acești pacienți”, a afirmat Mezei.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

LICHIDATOR judiciar solicită oferte pentru asigurarea serviciilor de pază a patrimoniului societăţii CORVIN FOTOVOLTAIC S.R.L.,…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

20 de ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

20 de ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

20 de ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

20 de ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

20 de ore ago