Actualitate

Ministrul Muncii anunță că proiectul privind pensiile speciale va fi înaintat Guvernului „în câteva zile”

Ministrul Muncii, Marius Budăi (foto), a de­cla­rat ieri în Parlament că proiectul privind pensiile speciale va fi finalizat în câteva zile şi înaintat Guvernului.
„Vor fi respectate prevederile Curţii Const­ituţionale, vor fi respectate preve­derile din PNRR, în rest suntem pe ultimele discuţii şi proiectul va fi înaintat Guvernului. În câteva zile înaintăm către Guvern şi către Comisie, după care îl înaintăm în Par­la­ment”, a spus Budăi, la Palatul Parlamen­tului.
Întrebat dacă pensiile militarilor rămân unele ocupaţionale, Budăi a răspuns: „Ideea mea a fost de la început şi am spus tot timpul că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale, însă o să avem proiectul de final. Ceea ce pot să vă spun acum este că am fost extrem de transparent, spre deosebire de ceea ce s-a făcut când s-a scris pro­iectul, şi am discutat în paralel şi cu Comisia şi cu Banca Mondială, dar şi cu cei inte­resaţi”.
Ministrul Muncii a menţionat că încă se poartă discuţii politice în privinţa jalonului referitor la pensii din PNRR. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

11 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

17 ore ago