Categories: Flash

Ministrul delegat pentru Energie declară: Industria minieră şi termocentralele din judeţ, retehnologizate din profitul propriu

 

Maximilian Gânju

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, aflat într-o vizită în judeţul Hunedoara, unde s-a întâlnit cu administraţia termocentralelor şi a mineritului, a declarat la Petroşani că este nevoie urgentă de retehnologizări atât în industria minieră, dar şi în ceea ce privesc termocentralele Mintia şi Paroşeni.

Niţă a spus că a trasat două obiective clare în acest an, dar şi pentru 2014 , respectiv retehnologizarea celor 4 mine viabile şi proiectele de desulfurare la cele două termocentrale, fără de care termocentralele nu mai pot respecta normele europene de mediu. Constantin Niţă a susţinut că fondurile necesare pentru aceste investiţii nu au fost prinse pentru că bugetul nu este gata. Totuşi, acesta a identificat o sursă pentru investiţii, iar aceasta ar fi „profitul propriu”, care, cel puţin în ceea ce priveşte SNH, este puţin probabil să existe în acest an. „Faptul că de 20 de ani nu s-a investit în minerit, nu este o notă bună nici pentru noi, nici pentru cei care au condus destinele acestei companii. (…) În Valea Jiului există o problemă privind mineritul şi ne interesează cum putem eficientiza această activitate şi să păstrăm locurile de muncă”, a precizat ministrul. În urma discuţiilor avute cu sindicatele din industria minieră, dar şi cu administraţia Societăţii Naţionale a Huile, Constantin Niţă s-a declarat nemulţumit de propunerile de reduceri de cheltuieli pentru că „nu s-a pornit de la bază, adică eliminarea risipei şi stoparea furturilor”. Ministrul delegat pentru Energie a mai declarat că sunt potenţiali investitori strategici pentru Complexul Energetic Hunedoara, din China şi Coreea de Sud.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Ma intreb de ce trunchiati in ultimul hal stirea?
    Daca citesti stirea in Gazeta de Dimineta si vizualizezi si briefingul de presa inregistrat video, ai senzatia ca reporterul ori a fost la alta sedinta de presa, ori nu a inteles nimic. Totusi dupa intrebarile pe care le-a pus s-ar parea ca a inteles, iar concluzia ar putea fi ca nu doreste sa informeze corect si complet cititorii. Evident ca atunci te intrebi de ce?...si vine si raspunsul.

  • Ziarele din Deva sunt foarte slabe.Intr-adevar, Gazeta de Dimineata din vale este mult mai bine informata.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago