Ministrul Culturii l-a criticat pe Moloţ pentru drumul spre cetăţile dacice

Adriana Năstase

Deşi în toate pliantele electorale şi emisiuni de televiziune, Mircea Moloţ anunţă întruna că un proiect important al său îl constituie promovarea turistică a Cetăţilor Dacice din Munţii Orăştiei, realitatea este cu totul alta. Drumuri forestiere în loc de asfalt, parcări care distrug patrimoniul naţional şi, bineînţeles, facturi de miliarde de lei, plătite firmelor care au „executat” lucrări de reabilitare şi modernizare a drumurilor spre Cetăţile Dacice.

Mai rău ca drumul de pe vremea dacilor
Astfel, ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, într-o vizită la Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei, că „trebuie găsite soluţii urgente, pentru ca monumentele istorice să nu fie scoase din patrimoniul UNESCO”. Ministrul Mircea Diaconu (PNL) a spus acolo că drumul până la cetăţi este principala problemă, deşi Consiliul Judeţean Hunedoara a „alocat” miliarde de lei pentru reabilitarea acestuia. Însă, cu toate acestea, drumul respectiv arată ca după bombardamente, alungând turiştii care vor să viziteze cetăţile dacice. Asta, deşi reabilitarea drumului a costat aproape 8 milioane de lei, dar se pare că – după cum a declarat şi fostul ministru al Culturii, Kelemen Hunor, în timpul vizitei făcute, în august, anul trecut, la cetăţile dacice –  drumul de pe vremea dacilor era mai bun decât cel făcut de Moloţ. Ministrul Diaconu s-a arătat extrem de contrariat şi dezamăgit de situaţia din Munţii Orăştiei şi de neputinţa preşedintelui Consiliului Judeţean de a face lucrurile cum trebuie, deşi a avut la dispoziţie sume importante de la buget. Mircea Diaconu a anunţat în discuţia avută cu Moloţ, că va reveni în două săptămâni, pentru a verifica situaţia de aici. Însă, surpriză, Mircea Moloţ l-a rugat pe colegul său de partid, ministrul Culturii, să vină mai încolo, deoarece …”este în campanie şi nu are timp pentru problema asta”. Moloţ i-a spus ministrului că peste două săptămâni, sunt alegerile. „Da’ ce treabă ai tu cu alegerile? Nu poţi să vii un minut încoace?”, i-a răspus Mircea Diaconu lui Moloţ. Aşadar, întâlnirea pentru salvarea Cetăţilor Dacice va fi amânată, pentru ca preşedintele Consiliului Judeţean să aibă timp de campania sa electorală.

Scandalul parcării din situl arheologic
Pe de altă parte, un adevărat scandal s-a produs în vara anului trecut, din cauza executării ilegale a unei parcări în situl arheologic de la Sarmizegetusa Regia, o parte din zidul vestic al edificiului antic fiind distrus. Lucrările au fost executate fără autorizaţie, de către o firmă de casă a preşedintelui Moloţ. Ca urmare, Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăştie a demarat cercetările în privinţa lucrărilor neautorizate, efectuate la cetatea dacică de la Sarmizegetusa Regia. La sesizarea formulată de Inspectoratul de Poliţie al judeţului Hunedoara, s-a adăugat şi plângerea depusă de ministrul Culturii de la acea vreme, Kelemen Hunor.

14 comentarii la „Ministrul Culturii l-a criticat pe Moloţ pentru drumul spre cetăţile dacice”

 1. nu va mai faceti ca faceti si nu faceti nimic….ca deja e penibil

 2. Daca ar avea molot ceva pamint in zona si niste mioare sa vedeti voi ce repede s ar face drumul

 3. JOS CIOCOIU ,JOS STRIGOIU SECURIST ,MIRCEA IOAN MOLOT.

 4. nu ne mai scapam de jegosul asta pitic odata?! pe afisele sale electorale, culmea, scrie ONOARE ! 😉 porcul naibii

 5. Aflati o noua hotie a lui MIRCEA IOAN MOLOT,scoala pentru elevii cu handicap din Sacel a fost cumparata la pretul unei garsoniere de catre fica lui, ALEXANDRA MOLOT ,elevii au fost mutati la Paclisa, iar scola care are si un teren de 5 hectare a intrat in posesia ficei ,numai firma de paza BGS care pazeste averea lui MOLOT este platita lunar cu 56oo lei ,de unde din salariul lui MOLOT ?

 6. Mircea Molot distruge istoria el un turnator ordinar la securitate se crede imparat ,anul trecut un buldozer a daramat un zid antic ,acum Mircea Molot vrea sa ia si Castelul Huniazilor prin intermediul unui ONG din Ungaria in spatele caruia se afla ginerele sau.

 7. domnule ministru acum va da-ti seama ce coleg de partid aveti!
  spune-ti domnului crin ce gresala a facut cand l-a dat pe MIRCIA MUNTEAN afara din partid.

 8. Credinta si seriozitate este slogalul lui Mircea Ioan Molot ,cat de serios si credincios poate sa fie el care este amantul unei celebre cantarete de muzica populara din Gantaga, a asfaltat drumul pana la poarta ei,nu il intereseaza cetatile dacice iar despre biserica el turna la securitate pe cei care fregventau biserica .

 9. Nu se va intampla nimic pentru ca actualul ministru Mircea Diaconu cand vine in judetul Hunedoara este cazat la vila Europa din Deva sau Pensiunea Ponor din Vata care sunt ale lui Mircea Molot, iar sotia lui Mircea Diaconu a fost platita pentru un spectacol sustinut pe scena Teatrului de Arta Deva aflat in subordinea lui Mircea Molot cu 37500 euro,din banii nostri acelor care platim taxe si impozite,ia imaginati-va cum este sa castigi 37500 euro intr-o ora.

 10. Stiu de ce este nervos ministru Diaconu ,euro primiti de sotie erau falsi, se stie ca Molot are bani falsi atat lei cat si euro cu care vrea sa cumpere alegerile . Este posibil si ca doamna Diaconu sa fi fost platita cu euro falsi.

 11. Vai, cita nerusinare din partea ,actorasului din „Mere rosii”!!!Cum de si-a permis sa aduca asemenea ofense „profesorasului cel viteaz” ??? El este super eroul judetului si salvatorul de neam al „civilizatiei daco-romane”!!!
  Si mai ales ca este in plina campanie” electorata”!!!
  Sau stie el ceva , si trebuia criticat, acum cit mai e in functie…???
  🙂

 12. Voi nu va dati seama cat de penibili sunteti cu modul vostru de a-i face campanie lui Mircia Muntean si anticampanie lui Mircea Molot, felul in care il defaimati pe acesta. In mintea voastra credeti ca toata lumea ii proasta si crede mizeriile aduse lui Molot.

  Hunedorenii de buna credinta (nu carcotasi ca voi) stiu cat a ajutat CJ Hunedoara, condus de d-nul Molot, toate primariile din judet, indiferent de culoarea politica a primarilor.

  Oare Mircia asta al vostru, pe care il pupati in partea dorsala de dimineata pana seara, ce a facut pentru Deva in aceste 4 mandate la primarie?

 13. In primul rand nu scriu aici pentru alridica pe Molot sau al slavi pe Mircia…..asa cum observ ca se practica…..mai ales la acest ziar….sunt ofensat de ineptiile si lipsa de informatie a unora care zi de zi posteaza aici fel si fel de comentarii…..un exemplu Fane…..la care as dori sa ii spun sa mai consulte macar google-ul sau ceva cartisoare…..sa vada ca nimeni si nimic nu poate fi instrainat atunci cand este inclus in patrimoniul national….cum ar fi castelul sau aceste cetati dacice…….astefl ca nu va mai apucati sa dezinformati sau sa improscati cu mizerie…….ca numai tine…..Am ajuns la saturatie…….sa nu aveti ce spune……si sa va treziti ca vinde unul si ca altul e de nu stiu ce etnie…..veniti cu argumente sau macar acesti oamnei politici sa se bata in proiecte……nu sa se balacareasca cu IPOTEZE….ABERANTE……
  Doar un incult ca Hada a crezut ca poate vinde castelul unor italieni…..dar sa izbit de acest …….PATRIMONIU NATIONAL…..si rog pe domni ziaristi deontologi sa se informeze in aceasta privinta……

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.