Categories: Actualitate

Ministrul Culturii l-a criticat pe Moloţ pentru drumul spre cetăţile dacice

Adriana Năstase

Deşi în toate pliantele electorale şi emisiuni de televiziune, Mircea Moloţ anunţă întruna că un proiect important al său îl constituie promovarea turistică a Cetăţilor Dacice din Munţii Orăştiei, realitatea este cu totul alta. Drumuri forestiere în loc de asfalt, parcări care distrug patrimoniul naţional şi, bineînţeles, facturi de miliarde de lei, plătite firmelor care au „executat” lucrări de reabilitare şi modernizare a drumurilor spre Cetăţile Dacice.

Mai rău ca drumul de pe vremea dacilor
Astfel, ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, într-o vizită la Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei, că „trebuie găsite soluţii urgente, pentru ca monumentele istorice să nu fie scoase din patrimoniul UNESCO”. Ministrul Mircea Diaconu (PNL) a spus acolo că drumul până la cetăţi este principala problemă, deşi Consiliul Judeţean Hunedoara a „alocat” miliarde de lei pentru reabilitarea acestuia. Însă, cu toate acestea, drumul respectiv arată ca după bombardamente, alungând turiştii care vor să viziteze cetăţile dacice. Asta, deşi reabilitarea drumului a costat aproape 8 milioane de lei, dar se pare că – după cum a declarat şi fostul ministru al Culturii, Kelemen Hunor, în timpul vizitei făcute, în august, anul trecut, la cetăţile dacice –  drumul de pe vremea dacilor era mai bun decât cel făcut de Moloţ. Ministrul Diaconu s-a arătat extrem de contrariat şi dezamăgit de situaţia din Munţii Orăştiei şi de neputinţa preşedintelui Consiliului Judeţean de a face lucrurile cum trebuie, deşi a avut la dispoziţie sume importante de la buget. Mircea Diaconu a anunţat în discuţia avută cu Moloţ, că va reveni în două săptămâni, pentru a verifica situaţia de aici. Însă, surpriză, Mircea Moloţ l-a rugat pe colegul său de partid, ministrul Culturii, să vină mai încolo, deoarece …”este în campanie şi nu are timp pentru problema asta”. Moloţ i-a spus ministrului că peste două săptămâni, sunt alegerile. „Da’ ce treabă ai tu cu alegerile? Nu poţi să vii un minut încoace?”, i-a răspus Mircea Diaconu lui Moloţ. Aşadar, întâlnirea pentru salvarea Cetăţilor Dacice va fi amânată, pentru ca preşedintele Consiliului Judeţean să aibă timp de campania sa electorală.

Scandalul parcării din situl arheologic
Pe de altă parte, un adevărat scandal s-a produs în vara anului trecut, din cauza executării ilegale a unei parcări în situl arheologic de la Sarmizegetusa Regia, o parte din zidul vestic al edificiului antic fiind distrus. Lucrările au fost executate fără autorizaţie, de către o firmă de casă a preşedintelui Moloţ. Ca urmare, Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăştie a demarat cercetările în privinţa lucrărilor neautorizate, efectuate la cetatea dacică de la Sarmizegetusa Regia. La sesizarea formulată de Inspectoratul de Poliţie al judeţului Hunedoara, s-a adăugat şi plângerea depusă de ministrul Culturii de la acea vreme, Kelemen Hunor.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Daca ar avea molot ceva pamint in zona si niste mioare sa vedeti voi ce repede s ar face drumul

  • nu ne mai scapam de jegosul asta pitic odata?! pe afisele sale electorale, culmea, scrie ONOARE ! ;) porcul naibii

  • Aflati o noua hotie a lui MIRCEA IOAN MOLOT,scoala pentru elevii cu handicap din Sacel a fost cumparata la pretul unei garsoniere de catre fica lui, ALEXANDRA MOLOT ,elevii au fost mutati la Paclisa, iar scola care are si un teren de 5 hectare a intrat in posesia ficei ,numai firma de paza BGS care pazeste averea lui MOLOT este platita lunar cu 56oo lei ,de unde din salariul lui MOLOT ?

  • Mircea Molot distruge istoria el un turnator ordinar la securitate se crede imparat ,anul trecut un buldozer a daramat un zid antic ,acum Mircea Molot vrea sa ia si Castelul Huniazilor prin intermediul unui ONG din Ungaria in spatele caruia se afla ginerele sau.

  • domnule ministru acum va da-ti seama ce coleg de partid aveti!
    spune-ti domnului crin ce gresala a facut cand l-a dat pe MIRCIA MUNTEAN afara din partid.

  • Credinta si seriozitate este slogalul lui Mircea Ioan Molot ,cat de serios si credincios poate sa fie el care este amantul unei celebre cantarete de muzica populara din Gantaga, a asfaltat drumul pana la poarta ei,nu il intereseaza cetatile dacice iar despre biserica el turna la securitate pe cei care fregventau biserica .

  • Nu se va intampla nimic pentru ca actualul ministru Mircea Diaconu cand vine in judetul Hunedoara este cazat la vila Europa din Deva sau Pensiunea Ponor din Vata care sunt ale lui Mircea Molot, iar sotia lui Mircea Diaconu a fost platita pentru un spectacol sustinut pe scena Teatrului de Arta Deva aflat in subordinea lui Mircea Molot cu 37500 euro,din banii nostri acelor care platim taxe si impozite,ia imaginati-va cum este sa castigi 37500 euro intr-o ora.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

13 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

13 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

13 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

13 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

13 ore ago