Categories: ComunitateFlash

Mii de elevi încep astăzi examenul de Evaluare Naţională

Adriana Năstase

Astăzi încep examenele de Evaluare Naţională. În judeţul nostru, s-au înscris 3.187 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, 82,66 la sută din mediul urban, iar 17,34 la sută din mediul rural, conform situaţiei centralizate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Contestaţiile se fac şi electronic
Astăzi se desfăşoară proba scrisă la Limba şi literatura română. Miercuri, 17 iunie, va avea loc proba la Matematică. Un număr de 66 de absolvenţi ai clasei a VIII-a vor susţine joi, 18 iunie, proba la Limba şi literatura maternă.
Probele pentru examenele naţionale încep la ora 9:00 şi se vor desfăşura în 60 de centre de examen. Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 şi 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00 şi 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 27 iunie.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Elevii pozitivi cu noul virus dau mai încolo testele
În zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/unitatea de învăţământ, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor.
Măsurarea temperaturii se va face cu termometrul noncontact, temperatură ce nu trebuie să depăşească 37,3 grade Celsius. În cazul în care temperatura înregistrată depăşeşte maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de două-cinci minute.
Elevii aflaţi în izolare/confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus vor susţine probele conform unei proceduri speciale, în perioada 22 iunie – 4 iulie. La această etapă vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecţiuni cronice care pot creşte receptivitatea sau severitatea afecţiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizaţi/internaţi, în prima etapă a examenelor naţionale, pentru diverse afecţiuni.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago