Categories: FlashSport

Mihai Leu, din nou, campion naţional la automobilism!

       La 50 de ani, Mihai Leu (foto) continuă să scrie istorie pentru sportul românesc. Primul român campion mondial la box profesionist şi-a asigurat titlul, din punct de vedere matematic, în Categoria I din Campionatul Naţionalde Viteză în Coastă. Această performanţă vine la numai un an după revenirea acestuia pe circuit, la un deceniu distanţă de la prima retragere.
La volanul unui Ferrari 458 Challenge, Leu a câştigat fără drept de apel titlul în divizia dedicată maşinilor de producţie din cadrul campionatului de viteză în coastă. În primele şapte etape, hunedoreanul s-a impus în şase rânduri şi, cu două etape înainte de final, nu mai poate fi ajuns de nici unul dintre contracandidaţii săi.
„Tot timpul am spus că vreau să mă concentrez doar asupra cursei, dar acum că avem punctele necesare, suntem fericiţi şi relaxaţi. E important că am devenit campioni la această categorie. Am format şi o echipă frumoasă. Chiar dacă avem punctele necesare, voi participa şi la ultimele două etape“, a spus acesta.
Marele campion nu are timp să sărbătorească victoria de pe Transalpina, deoarece în doar 10 zile va fi prezent în calitate de pilot şi organizator la etapa de Super Rally, care are loc pentru al treilea an consecutiv în Craiova. Super Rally este un concept iniţiat de Leu în 2017 şi care este dedicat promovării motorsportului în marile oraşe ale României.
Pentru Leu este a treia disciplină sportivă în care reuşeşte să facă performanţă. După ce a scris istorie pentru boxul românesc între anii 80 şi 90, câştigând titlul mondial la juniori, apoi cel WBO la profesionişti, retrăgându-se neînvins, Leu a devenit în 2003 şi campion naţional absolut la raliuri. Ulterior, în 2008, a renunţat la motorsport, dedicându-se organizării de evenimente.(Nicolae Gavrea )

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

13 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

13 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

13 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

13 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

13 ore ago