Miei din rasa Saint-Bernard, pentru sacrificat de Paşti

Întrebare:
Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara a emis un ordin prin care anul acesta este permisă comercializarea de carne provenită doar de la miei din rasa Saint-Bernard, celelalte rase de ovine fiind pe cale de dispariţie în România. Ce părere aveţi despre acest lucru?

1. Mihai Bertlef, 24 ani, tehnician dentar, Deva:
Saint-Bernard este câine, nu miel. Normal că nu sunt de acord cu aşa ceva, cum să fiu?

2. Monica Moise, 33 ani, inginer zootehnist, Deva:
Ce să facă??? (râde)…Nu pot să fiu de acord cu ordinul emis de DSVSA, pentru că Saint-Bernard-ul este câine, nu oaie.

3. Monica Nacu, 43 ani, casnică, Brănişca:
Oricum, eu nu cumpăr carne de miel, pentru că am acasă animale de tăiat. Da ar trebui să creştem noi, aici în ţară, nu să luăm nu ştiu ce rase de la alţii, nu-i bine aşa.

4. Alexandra Cărăban, 26 ani, designer, Hunedoara:
(râde)… Asta ce înseamnă, că o să latre toată lumea? Bine că nu sacrifică Dalmaţieni, ca să ne iasă apoi pete de la ficat…

5. Gabriel Jurca, 40 ani, muncitor, Brad
Eu nu prea consum carne de miel, da din câte înţeleg eu, rasa asta o vor duce din străinătate… nu mi se pare în regulă. Avem şi noi destui producători, n-ar fi nevoie să luăm de la alţii.

6. Florin Beian, 63 ani, pensionar, Deva
(zâmbeşte)… Dacă sunt buni de mâncat, îi mâncăm, ce să facem? Credeţi că nu s-a vândut şi până acum carne de câine în locul celei de miel? Noi ştim ce mâncăm?

Explicaţie:
Saint-Bernard = rasă de câini mari, cu păr lung de culoare albă cu pete roşcate, dresată pentru găsirea persoanelor rătăcite în munţi.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean