Metoda „accidentul“ începe să nu mai prindă

Metoda de înşelăciune „Accidentul“ a cam început să dea greş în rândul hunedorenilor. Totuşi, unii nici acum nu realizează că pot deveni victimele escrocilor, care vor să obţină fără prea multe eforturi bani necuveniţi de pe urma lor.
Bani de înmormântare
Într-o singură zi, în judeţ au avut loc trei tentative de înşelăciune şi o infracţiune comisă. O femeie de 50 de ani din municipiul Hunedoara a fost anunţată de un aşa-zis poliţist că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier, în urma căruia a murit un minor de 15 ani. Bărbatul i-a cerut femeii 70.000 lei pentru înmormântare. La scurt timp, aceasta a mers în municipiul Deva, unde s-a întâlnit cu escrocul, pentru a-i da 20.000 lei şi 150 euro. Abia după ce i-a înmânat banii, femeia şi-a dat seama că a fost înşelată şi a anunţat poliţia.
Au fost demascaţi
Alţi trei hunedoreni au fost mai vigilenţi şi n-au luat atât de uşor plasă. Unei femei de 46 de ani, tot din Hunedoara, un necunoscut i-a spus la telefon că băiatul ei care probleme după ce a provocat moartea unui minor şi are nevoie de 15.000 euro ca să-l ajute. Aceasta a sunat între timp la poliţie, de unde a aflat că nu a fost nici un accident, moment în care i-a propus escrocului să se întâlnească, însă acesta a întrerupt convorbirea. În aceeaşi zi, ţinta a fost o fată de 17 ani, pe care a sunat-o un „avocat“ şi i-a spus că părinţii ei au avut accident şi sunt vinovaţi de moartea unui copil. Pentru a-i ajuta, i-a cerut fetei 1.000 euro şi toate bijuteriile din casă. Spre ghinionul escrocului, părinţii fetei au intrat în casă iar aceasta şi-a dat seama că este vorba despre o minciună. Seria tentativelor nu s-a oprit aici, intrând în vizor şi o femeie de 91 de ani. Aceasta a fost sunată de un „avocat“ şi un „procuror“, dar şi de o femeie care s-a dat drept fiica ei. În zadar au încercat aceştia să o convingă că fiica a fost implicată într-un accident rutier, pentru că femeia de 91 de ani din Deva nu a dat crezare vorbelor auzite. Aceasta şi-a sunat fiica şi i-a spus ce a păţit, apoi au făcut reclamaţie la autorităţi.
În toate cele patru cazuri s-au întocmit dosare penale pentru înşelăciune şi tentativă de înşelăciune, iar poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea vinovaţilor. (O. Mihnea)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.