Categories: ActualitateFlash

Metoda „accidentul“ începe să dea rateuri

Oana Mihnea

În urma numeroaselor atenţionări cu privire la escrocii care încearcă să îi păcălească pe cei mai slabi de înger prin telefon, oamenii nu mai sunt înşelaţi aşa uşor. Este şi cazul a trei hunedorence, care nu au căzut în plasa escrocilor.  

În vârstă, dar vigilente
Se pare că marţi a fost ziua tentativelor nereuşite de escrocare. O femeie de 76 de ani din municipiul Hunedoara a fost sunată pe telefonul fix de o persoană care s-a recomandat a fi un reprezentant al Poliţiei Deva. Pe motiv că fiica sa ar fi lovit cu maşina doi copii, care au suferit răni grave şi au fost internaţi la spital, i-a cerut suma de 28.000 euro. Vigilentă, femeia şi-a sunat imediat fiica, iar aceasta i-a spus că totul este o minciună, că nu a fost implicată în nici un accident. Dându-şi seama despre ce este vorba, femeia de 76 de ani a anunţat autorităţile. O altă femeie de 77 de ani, tot din Hunedoara, a fost căutată telefonic de un bărbat care a precizat că este un avocat din Slobozia şi i-a povestit că nepoata ei a provocat un accident rutier în municipiul Slobozia. Întrucât au fost şi două victime, „avocatul“ i-a cerut femeii 40.000 lei pentru a o scăpa pe nepoată de închisoare. Aceasta a închis telefonul şi l-a sunat pe ginerele său, care i-a spus să nu trimită nici un leu, că nu este nimic adevărat.

La un pas de a lua ţeapă
În aceeaşi zi, o altă femeie, de 38 de ani, a fost căutată la telefon de un bărbat, care a susţinut că este poliţist şi i-a spus că soţul ei a rănit cu maşina grav un minor de 12 ani. Escrocul i-a cerut femeii suma de 20.000 euro pentru operaţia copilului. Mai mult decât atât, conversaţia a fost preluată de un alt bărbat, care a plâns şi a rugat-o să îi trimită banii, dându-se drept soţul ei. În acel moment, hunedoreanca l-a apelat pe soţul ei, în Franţa, şi i-a confirmat că nu a avut nici un accident rutier. De asemenea, pentru a se asigura că nu sunt probleme, l-a sunat şi pe fiul ei, care i-a spus că şi el, la rândul său, a fost apelat de un necunoscut şi i-a cerut toate bijuteriile din casă, dar şi numărul de telefon al mamei. Tocmai atunci, băiatul se pregătea să meargă cu două lănţişoare, un inel şi două perechi de cercei din aur la poştă. Din fericire, a fost oprit la timp de mama lui.
După ce toate cele trei persoane s-au adresat poliţiştilor, au fost deschise dosare penale pentru tentativă de înşelăciune, iar cercetările continuă pentru identificarea autorilor.

Mesagerul Hunedorean