Sport

Merge la lotul național de tineret

Echipa de handbal feminin CSM Deva va juca, la finalul acestei săp­tămâni, în barajul de promo­va­re/menținere în prima ligă de handbal feminin, alături de formațiile HC Zalău, CS Activ Prahova Ploiești și CSM Tg.Jiu. Jocurile se vor desfășura în Sala Sporturilor de la Mioveni, iar primele două clasate în acest turneu vor activa în viitorul sezon în prima ligă de handbal feminin.

Campionat Mondial
Vineri, 24 mai, echipa CSM Deva va juca cu HC Zalău, iar formația CSM Tg. Jiu cu Activ Prahova Ploiești. Sâmbătă, 25 mai, devencele vor juca cu echipa din Tg. Jiu, iar HC Zalău cu CS Activ Prahova Ploiești. CSM Deva va mai juca duminică, 26 mai, când vor întâlni formația CS Activ Prahova Ploiești, iar HC Zalău va întâlni echipa din Tg. Jiu.
După acest turneu, care poate fi unul cu rezultat pozitiv pentru echipa din Deva, jucătoarea Lavinia Florea (foto) și antrenoarea Valentina Ardean Elisei au fost convocate de către FR Handbal la pregătirile lotului național de tineret al României în vederea participării la Cam­pionatul Mondial, care se va des­fășura la Skoplje, capitala Macedoniei de Nord, în perioada 18 iunie – 1 iulie. Primul stagiu de pregătire se va des­fășura în țară, chiar la Mioveni, în pe­rioada 7 – 12 iunie. Apoi, echipa națio­nală se va deplasa în Macedonia de Nord, pentru cel de-al doilea stagiu, care va dura până în preziua începerii Campionatului Mondial.

Locul 18
La competiția din Macedonia de Nord, participă 32 de echipe, iar echipa României este repartizată în grupa G, alături de reprezentativele Olandei, Braziliei și Iranului. Primele două clasate din fiecare grupă vor continua în Main Round, iar ultimele două în President Cup, cu precizarea că vor fi menținute rezultatele înre­gis­trate între echipele calificate în gru­pele preliminare. Apoi, se va trece la fazele eliminatorii, cu sferturi, semi­fi­na­le și finale. La ediția trecută, România, care se află la a 16-a sa participare la Campionatul Mondial de tineret, câștigând competiția în 1995 și 1999 și fiind medaliată cu bronz în 1977, 1997 și 2016, a terminat pe locul 18. (N. Gavrea)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Cum a devenit România un hub tehnologic în curs de dezvoltare în Europa?

România este uneori numită “the rising techhub of Europe” - anume hubul tehnologic în creștere…

o zi ago

Nepăsare sau gafă? Liberalii hunedoreni, fără omagiu pentru Eroii României

Ziua Eroilor este un moment de profundă reverență și recunoștință, când comunitățile din întreaga țară…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că se pregătește de­bar­carea unui șefuleț din zonă, care se pare că…

2 zile ago

Bulina albă

Abiatar Bubău, elev în clasa a II-a, prof. Lazăr Cezarina La Liceul de Arte Pentru…

2 zile ago

Bulina neagră

Ioan R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

2 zile ago

„Un Lord a venit la primărie”. Lucian Rus: Am candidat pentru Deva și pentru deveni. Ei sunt câștigătorii acestor alegeri

Lucian Rus este revelația acestor alegeri locale din județul nostru. Puțini au crezut în proiectul…

2 zile ago