Memorandum pentru barajul de la Mihăileni

Adriana Năstase

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor (foto), a semnat, ieri, alături de ceilalți membri din componența Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Hunedoara, Memorandumul privind “Situația ame­na­jării hidrotehnice a barajului de la Mihăileni, comuna Buceș, județul Hunedoara”.

Fără apărare în fața inundațiilor
Documentul adresat Guvernului României atrage atenția asupra situației dificile în care se află obiectivul de la Mihăileni, investiție începută în anul 1987 și aflată în prag de finalizare, și asupra riscurilor uriașe pe care le implică nedarea sa în exploatare.
„Îi mulțumesc prefectului județului Hunedoara, Călin Petru Marian, pentru re­ceptivitatea de care a dat dovadă, ca ur­mare a adresei transmise de către Consiliul Județean Hunedoara în data de 16.09.2022, în care am atras atenția asupra riscurilor pe care le implică oprirea lucrărilor și am solicitat convocarea CJSU Hunedoara în ve­derea declarării barajului drept ((obiectiv strategic de interes național)).
Sistarea lucrărilor la barajul de la Mihăileni provoacă îngrijorare, cu atât mai mult cu cât scopul pentru care se realizează acu­mu­larea nu ar putea fi atins/realizat, iar zonele din aval ar fi lipsite de apărare împotriva inundațiilor și de asigurarea sursei de apă potabilă”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.
Având în vedere importanța amenajării hidro-tehnice de la Mihăileni, prin Memo­ran­dumul semnat, se solicită luarea mă­surilor legale, astfel încât, în cel mai scurt timp, să fie deblocată situația și reluate lu­crările.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

10 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

11 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

18 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

18 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

18 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

18 ore ago