Eveniment

Membrii reţelei internărilor fictive de la Spitalul din Zam, trimişi în judecată

Adriana Năstase

După patru ani de la efectuarea percheziţiilor la Spitalul de Psihiatrie de la Zam, dosarul a intrat, în acest an, pe rolul instanţei de judecată.
La acea vreme s-a vorbit de percheziţiile făcute acolo şi că mai multe cadre medicale sunt suspecte de fapte de corupţie. Mai exact, că au făcut internări fictive ca să se poată pensiona pe caz de boală zeci de persoane. Astfel, ieri, la Tribunalul Hunedoara a avut loc cel de-al doilea termen în dosarul în care sunt judecaţi mai mulţi medici şi asistente de la unitatea medicală respectivă. Acuzaţiile sunt extrem de grave, de efectuare de internări fictive, pe baza cărora unii s-au putut pensiona pe caz de boală, deşi nu sufereau de nimic. La termenul de ieri s-a solicitat amânarea judecării, pentru 25 martie 2019.
Cei implicaţi în acest dosar sunt: Ileana Cristuţ, Eugen Virgil Dobrean, Dan Simion Grecu, Simion Sorin Terpe, Mioara Ramona Lungu şi Ion Negrulescu. Aceştia sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi fals intelectual.
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara s-a constituit parte civilă în proces, deoarece a fost prejudiciată cu sute de mii de lei în urma internărilor fictive.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

2 zile ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

2 zile ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

2 zile ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

2 zile ago