Actualitate

Medic din Deva, dispărut în apele lacului Gozna

Medicul Alin Popescu (foto), de 31 de ani, din Deva a dispărut în apele adânci ale lacului Gozna. Tânărul venise de la Timișoara cu prietenii. Aceștia din urmă au sunat la 112 după ce medicul a intrat în lac să înoate, dar nu a mai ieșit la mal. Alertați că bărbatul nu mai iese din apă, prietenii au încercat să-l caute, dar nu i-au dat de urmă. Spe­riați, au sunat la 112 pentru a cere ajutor. La fața locului au ajuns mai multe echi­paje de salvare care l-au căutat pe bărbat încă de duminică, de la orele amiezii.

S-au dus să se răcorească
„Inițial era vorba de o persoană care a intrat în apă și nu a mai revenit la mal. Ajunși acolo am înțeles că, de fapt, persoana de 31 de ani care înota îm­preună cu 2 colegi a dispărut subit în apele lacului”, a explicat Florin Filca, medic SJA Caraș Severin. Pentru că echi­pajul de scafandri al Inspec­to­ratului pentru situații de Urgență al Caraş-Severin a fost dislocat în aceste zile la Constanța, autoritățile au cerut sprijinul echipajului de la Arad pentru a-l găsi pe tânăr. „Detașamentul de Pompieri Reșița a fost solicitat sa in­tervină pentru căutarea unei persoane în lacul Valiug. Ne-am deplasat la fata locului împreună cu 4 subofițeri. Ajunși la fața locului, în urma discuțiilor cu pri­etenii victimei, am constatat ca aceas­ta, în urma epuizării, s-a dus la fundul lacului, la aproximativ 15 metri de ma­lul pontonului”, a explicat Anghel Păun, Detașamentul de Pompieri Reșița.
Lacul Gozna este un lac de acu­mu­lare situat în Munții Semenicului şi mă­soară 20 de metri adâncime. Localnicii spun că an de an, în apele barajului ajung să-şi piardă viața turiştii care se avântă spre larg.
Tânărul este medic la Spitalul Jude­ţean de Urgenţă Deva. Venise împre­ună cu mai mulți prieteni la o nuntă în Timișoara și, la un moment dat, îm­preună cu încă doi amici, au decis sa facă un drum de la Timișoara până la Lacul Gozna să se răcorească și să facă o baie. Tânărul medic, alături de prietenii săi, au mers pe un ponton ame­najat marcat cu inscripția „Scăl­datul se face pe propria răspundere” și au intrat în apa. La un moment dat, fără să strige sau să ceară ajutor, așa cum fac cei ce au probleme în apă, medicul de 31 de ani a dispărut în apele lacului care în acea zonă au peste 20 de metri adâncime. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie cu chipiu are șanse mari să fie re­trogradată. Nu de…

6 ore ago

Dansăm? Da, la Simeria a fost o seară magică

Seară magică la Simeria, duminică! În Parcul Unirii, care tocmai a fost reabilitat, a fost…

6 ore ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a crezut de la bun început în echipa…

6 ore ago

Bulina neagră

Vasile T., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru furt calificat, omul fiind…

6 ore ago

Lelese: Vor să fie găsiți oricând, de oricine, prin RENNS

Magdalena Șerban Registrul Electronic Național al No­men­claturii Stradale reprezintă evidența electronică a drumurilor și adre­selor…

6 ore ago

Nu mai lucrează cu publicul! Salariații de la Mediu protestează!

Salariații de la Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara se răzbună pe hunedoreni. Pentru că nu…

6 ore ago