Categories: Sport

Medalii europene pentru karatiştii de la Ronin Deva

Mircea Crivăţ

La Napoli, în Italia, s-a desfăşurat  ediţia a 22-a a Campionatului european de karate tradiţional fudokan –shotokan, pentru copii, cadeţi, juniori, tineret şi seniori.
La întrecere au participat 800 de karateka, din 23 de ţări. Printre competitoare s-a aflat şi delegaţia României, din care au făcut parte şi sportivii de la CS Ronin Deva, conduşi de preşedintele Mircea Cristian Popa (5 dan). Acesta a participat, atât în calitate de instructor, cât şi de sportiv.
În urma întrecerilor, doi dintre karatiştii de la CS Ronin Deva, care au făcut parte din echipa naţională a României, au reuşit să cucerească fiecare câte două medalii. Astfel, Diana Emilia Bretotean, a obţinut  o medalie de aur la kumite, cu echipa de tineret şi o medalie de bronz, tot la kumite, la  individual. De asemenea, aceasta s-a clasat pe locul 5 la stilurile kata şi fukugo.
La rândul său, Mircea Cristian Popa, a cucerit o medalie de aur la stilul kumite, cu echipa de seniori şi o medalie de bronz la  fukugo. Totodată, acesta a şi arbitrat pe parcursul competiţiei, având o experienţă în arbitraj de peste 17 ani şi calificări recunoscute atât în ţară, cât şi la nivel internaţional.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

2 zile ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

2 zile ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

2 zile ago