Categories: Comunitate

Mărtineşti: vreme de colinde şi bilanţ

Magdalena Şerban

La Mărtineşti, Moş Crăciun le va aduce copiilor daruri achiziţionate din sponsorizări, nu din bugetul local. De un astfel de sprijin beneficiază şi spectacolul de colinde pe care administraţia publică de aici plănuieşte să-l organizeze pentru comunitate.

„Vom oferi în jur la 50 de pachete celor de la grădiniţă şi până la clasa a IV-a. Le vor primi la serbare, care va avea loc în ultima săptămână de şcoală din anul acesta şi se va ţine la căminul cultural din Mărtineşti. În momentul de faţă punem la punct detaliile referitoare la programul artistic, dorind să avem şi câţiva artişti din zonă”, a arătat primarul din Mărtineşti, Adinel Botescu (foto). În ce priveşte tradiţia, căluşarii locului respectă obiceiurile. În seara de Ajun, merg cu colinda doar la fetele din sat, iar în cele trei zile de Crăciun, iau fiecare gospodărie la rând. Nopţile se întâlnesc la cămin, acolo încingând petrecerea. În ultima seară se strânge şi mai multă lume, iar de fiecare dată există câte un invitat special din sfera muzicală.
„Ce pot să concluzionez despre 2019 este că a fost un an bun, cu investiţii şi fără riscuri bugetare majore. Greutăţi sunt peste tot, iar din ce ai, vrei să faci mai mult. Nu spun că nu ne dorim mai mult, însă astea-s steagurile, cu ele defilăm. Ne bucurăm oricum că am câştigat proiecte foarte importante din bani europeni nerambursabili sau pe filieră guvernamentală. Urmărim lansarea noului Program Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL, pentru a ne încerca, din nou, norocul. Iar pentru că se apropie sărbătorile, le spun celor care şi-au pus în gând să ne colinde că îi aşteptăm cu drag, uşa noastră fiind larg deschisă”, a fost invitaţia lansată de primarul comunei Mărtineşti.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

24 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

24 de ore ago