Marius Surgent, deputat ALDE: „În turul doi al prezidenţialelor voi vota candidatul dreptei“

Şi de această dată, electoratul a decis ca finala alegerilor prezidenţiale din acest an să aibă loc între candidatul PNL şi cel al PSD. Preşedintele ALDE Hunedoara, deputatul Marius Surgent (foto), spune că decizia sa privind al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale este aceea de a vota candidatul liberal. „ALDE este un partid liberal şi este firesc ca votul să fie unul în favoarea candidatului susţinut de liberali. Tocmai de aceea, în turul doi al alegerilor prezidenţiale voi vota candidatul dreptei, la fel cum, sunt convins că vor vota şi majoritatea membrilor şi simpatizanţilor ALDE din judeţ”, a precizat deputatul Marius Surgent.

Diaconu a obţinut în judeţul Hunedoara un scor peste media naţională
Primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a adus candidatului susţinut de ALDE poziţia a patra în ierarhia clasamentului la nivel naţional. În judeţul Hunedoara, Mircea Diaconu a obţinut un procent de 9,81 la sută din totalul numărului de voturi exprimate. Preşedintele ALDE Hunedoara, Marius Surgent, spune că acest scor ar trebui să dinamizeze activitatea în unele organizaţii locale, demonstrând că un candidat cu o percepţie bună în rândul electoratului poate aduce şi liberalilor de la ALDE scorul pe care sondajele de opinie l-au relevat în nenumărate rânduri.
„În privinţa primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, vreau să-i felicit pe toţi hunedorenii care s-au prezentat la urne, iar celor care au votat candidatul susţinut de noi, le mulţumesc. Legat de rezultatul obţinut în judeţ de candidatul Mircea Diaconu, nouă, celor de la ALDE Hunedoara, ne dă speranţa că putem obţine şi anul viitor rezultate care să ne menţină în media naţională. De asemenea, aş spune că acest rezultat arată că atunci când partidul susţine în alegeri, indiferent de natura lor, un candidat cu o perecepţie bună în rândul electoratului, simpatizanţii şi susţinătorii ALDE vin alături de candidat. Ca preşedinte al organizaţiei ALDE Hunedoara voi milita pentru acest lucru şi sper ca o dinamică mai bună a organizaţiilor locale să ne aducă şi mai mult ca partid, în atenţia hunedorenilor“, a spus Marius Surgent.

Guvernarea liberală, susţinută în parlament de reprezentanţii ALDE
După decizia ALDE de a părăsi coaliţia de guvernare, votul pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a tranşat discuţiile şi disensiunile apărute în ALDE la nivel central. Mai mult, votul de învestitură al Guvernului Orban a demonstrat că şi fără o bună parte din parlamentarii de la ProRomânia, există o majoritate care susţine acest guvern. Legat de acest subiect, deputatul Marius Surgent spune că parlamentarii ALDE vor continua să susţină în parlament Guvernul Orban, având în vedere faptul că există o înţelegere parafată între PNL şi ALDE. „Ţinând cont de faptul că cei de la PNL au acceptat propunerile noastre, nu văd nici un motiv pentru care să nu susţinem Guvernul Orban. Este foarte important să avem stabilitate politică, iar învestirea acestui guvern a demonstrat că liderii politici pot trece peste animozităţile generate de lupta politică şi pot ajunge la o înţelegere atunci când situaţia o impune”, a concis deputatul Marius Surgent, preşedintele ALDE Hunedoara.

Un gând despre „Marius Surgent, deputat ALDE: „În turul doi al prezidenţialelor voi vota candidatul dreptei“”

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.