Categories: Sport

Marincu, locul doi naţional pe anul 2015

Ciprian Marinuţ

Atleta Florentina Marincu (foto), de la CNS „Cetate” Deva, a ocupat locul doi în topul primilor 10 atleţi ai anului 2015 din România, anunţat de Consiliul Federaţiei Române de Atletism, întrunit ieri la Buşteni. Cel mai bun atlet al anului 2015 a fost desemnat Marian Oprea, podiumul fiind completat de Bianca Răzor. Premiile au fost decernate, aseară, la Casa de Cultură din Buşteni, unde a avut loc Gala atletismului românesc.

Cea mai tânără de pe podium
Atleta de 19 ani antrenată de Nicolae Alexe a avut un an 2015 de excepţie şi este cea mai tânără sportivă de pe podiumul celor mai buni atleţi ai României. Florentina Marincu a dominat, în anul în curs, cu autoritate probele de săritura în lungime la nivel naţional şi s-a remarcat prin medalii şi recorduri şi pe plan internaţional. În palmaresul pe 2015 al atletei de la CNS „Cetate” Deva figurează o medalie de bronz la Campionatele Europene indoor ale senioarelor, un aur la Campionatele Europene de juniori 1, un bronz la Campionatele Europene de juniori 1 (triplusalt), două recorduri europene indoor, două locuri I la Campionatele Balcanice de juniori I, un loc I la Campionatele Balcanice de seniori. Pe plan continental, veteranul Marian Oprea are o performanţă egală cu a Florentinei, fiind medaliat cu bronz la Campionatele Europene indoor în proba de triplusalt, însă „Cangurul” stă mai bine la nivel mondial, el reuşind o clasare pe locul şase la Campionatele Mondiale din China. Între cei 16 sportivi nominalizaţi pentru topul primilor 10 atleţi ai anului s-a aflat şi triplusaltisul Bogdan Sitoianu, tot de la CNS „Cetate” Deva, antrenat de Mihai Luca.
Cum precizam, locul trei în clasamentul celor mai buni atleţi români ai anului prezentat de forumul atletic român a fost ocupat de Bianca Denisa Răzo, care a înregistrat următoarele rezultate în acest an: 400 m – aur la Campionatele Europene de tineret, un loc 13 la Campionatele Mondiale, un loc 11 la Campionatele Mondiale cu ştafeta de 4×400 m, două locuri I la Campionatele Balcanice de seniori (400, 4×400 m), un loc 2 la Campionatele Europene pe echipe Liga I.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

5 ore ago