Categories: FlashSport

Marincu e lidera Europei

Ciprian Marinuţ

Săritura de 6,67 metri realizată de atleta Florentina Marincu (foto) la Campionatul Naţional Indoor, de la finalul săptămânii trecute,  a fost omologată ieri ca nou record european de junioare şi este pe locul 11 în topul mondial al senioarelor pe anul 2014. Sportiva de nici 18 ani de la CNS CSS „Cetate” Deva antrenată de Nicolae Alexe îşi trece astfel în palmares al doilea record continental, după cel reuşit în 2013 la nivel de junioare II.
Specialistă în recorduri
Performanţele fenomenale ale Florentinei Marincu trec graniţele ţării şi impresionează la nivel internaţional. Ca dovadă, performanţa de 6,67 metri realizată de „Flori” la Campionatul Naţional de senioare s-a dovedit a fi cea mai valoroasă din Europa la nivel de junioare I. Federaţia Română de Atletism a făcut demersuri pentru omologarea ei ca nou record continental, iar Federaţia Internaţională de Atletism a validat performanţa. Performanţa Florentinei este de asemenea pe locul 11 mondial la nivel de senioare între cele mai valoroase performanţe din anul 2014. Învingătoarea Florentinei la campionatul naţional, în proba de lungime, Alina Rotaru (20 ani), cu 6,68 m, se află pe locul şase mondial, pe prima poziţie fiind Svetlana Biriukova (Rusia) – 6,98 m. „Ne-am bucurat foarte mult că Florentina este din nou numărul unu în Europa şi are un nou record continental în palmares. Dar şi mai tare ne bucură faptul că performanţa ei este pe locul 11 în topul mondial al senioarelor la acest început de an, întrucât astfel de clasări ne dau speranţe pentru Campionatul Mondial de Junioare de la vară şi chiar pentru Campionatul European de senioare, unde baremul de calificare este de 6,55 metri”, a spus antrenorul Nicolae Alexe. Tehnicianul a precizat că Florentina va concura la finalul săptămânii, la Bucureşti, la Campionatul Naţional de junioare I, iar săptămâna viitoare e posibil să plece la Praga, pentru a participa la un Grand Prix de senioare.
Performanţe de top şi la seniori
Românul Marian Oprea ocupă primul loc la triplusalt, cu 17,30 m, în timp ce Anca Heltne se află pe locul secund la aruncarea greutăţii, cu 18,88 m, în clasamentele celor mai bune rezultate din actualul sezon indoor, date publicităţii de Asociaţia Europeană de Atletism (EAA). Ambele performanţe au fost realizate la Campionatele Naţionale indoor, din weekend-ul trecut, de la Bucureşti. La triplusalt, Marian Oprea îl devansează pe rusul Lyukman Adams, un sportiv de culoare, cu tată nigerian, care este creditat cu 16,97 m, rezultat obţinut pe 18 februarie, la Campionatele indoor ale acestei ţări, locul trei fiind ocupat de britanicul Julian Reid – 16,87 m. Anca Heltne se află la egalitate pe locul secund alături de Evghenia Kolodko (Rusia), ambele cu 18,88 m, numai că românca a realizat de două ori în acelaşi concurs aruncarea de 18,88 m. Clasamentul la această probă este dominat de Cristina Schwartz (Germania) – 20,05 m.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

16 ore ago