Mare tărăboi, pe groapa de gunoi!

Sorina Popa

Primarul Devei, Petru Mărginean, a declarat, ieri, în şedinţa de consiliu local că „municipiul nostru riscă să ajungă groapa de gunoi a judeţului”, după ce s-a descoperit, susţine el, un contract în primărie, prin care deponeul de gunoi de la marginea Devei a fost concesionat către SC Salubritate SA. Mărginean afirmă că acest act a fost descoperit de către reprezentanţii Curţii de Conturi, care au efectuat verificări aici. Edilul şef a declarat că „nu vreau să fiu părtaş la un asemenea document”.

Concesiune pentru 10.000 de lei pe an
Despre ce este vorba? SC Salubritate SA a fost notificată să predea groapa de gunoi municipalităţii, însă firma respectivă a refuzat acest lucru. Primăria Deva a acţionat în instanţă societatea, solicitând Tribunalului Hunedoara „constatarea de drept a nulităţii contractului de concesionare a gropii de gunoi către SC Salubritate SA”.
„De fapt, contractul respectiv a fost semnat doar de fostul primar, nu a fost votat în Consiliul Local Deva. Iar acest lucru este ilegal. Şi suma de concesiune, de 10.000 de lei pe an, mi se pare extrem de mică, în condiţiile în care aproape tot judeţul aduce, spre depozitare, tot gunoiul, la Deva”, a subliniat primarul Petru Mărginean.

Nu a perceput bani celor din municipiu
Reprezentantul societăţii Salubritate SA îl combat, însă, pe primar, susţinând că nu este bine informat. „Există o hotărâre a Consiliului Local Deva, nr. 137/2008, privind regulamentul serviciilor publice de salubrizare a municipiului Deva, iar la unul dintre capitole, se specifică faptul că administrarea gropii de gunoi o deţine SC Salubritate SA. De aceea, nu era nevoie de o nouă hotărâre, aprobată în consiliul local pentru acest lucru. Contractul despre care vorbeşte primarul Devei se referă la un act pe care l-am încheiat, în urma unui control al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, în anul 2010. De precizat şi că, de la momentul preluării rampei de gunoi, societatea noastră a gestionat întreaga activitate din depozitul de deşeuri menajere, suportând integral costurile aferente şi încasând tariful reglementat prin hotărâre de consiliu local. Este de menţionat că niciodată, societatea Salubritate nu a perceput tariful de depozitare a deşeurilor de la cetăţeni, agenţi economici sau instituţiile publice din Deva”, a declarat Sergiu Mody, avocatul SC Salubritate SA Deva.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Felicitare Paşte

31 de minute ago

Felicitare Paşte

31 de minute ago

Felicitare Paşte

31 de minute ago

Felicitare Paşte

39 de minute ago

Felicitare Paşte

39 de minute ago

Felicitare Paşte

39 de minute ago