Categories: ComunitateFlash

Manifestările de la Ţebea au fost dominate de social-democraţi.Premierul Viorica Dăncilă, ovaţionată de mulţime

        Peste 5.000 de persoane au participat ieri la sărbătoarea tradiţională a moţilor. Evenimentul s-a desfăşurat sub semnul testamentului lăsat nouă de Avram Iancu: ”Unicul dor al vieţii mele este să-mi văd naţiunea mea fericită!”. Cât de frumos sună aceste cuvinte şi cât de frumos ar fi să fie şi adevărat…
      “Am venit aici cu gând de unitate”
Sărbătoarea de ieri, de la Ţebea, când s-au comemorat 147 de ani de la moartea Crăişorului Munţilor, Avram Iancu, a aparţinut, de departe social-democraţilor. Premierul Viorica Dăncilă a avut o zi extraordinară. A dat onorul gărzii militare, a făcut băi de mulţime, s-a oprit să vorbească cu cetăţenii prezenţi la Ţebea şi s-a întreţinut cu colegii de partid.
Una peste alta, a fost ziua pesediştilor. Liberalii, deşi au venit îmbrăcaţi cu tricouri pe care era scris numele preşedintelui, dovadă că pentru ei a început campania electorală, nu au reuşit, în frunte cu liderul partidului, Ludovic Orban, să facă mare lucru şi să iasă şi ei în evidenţă. Iar preşedintele Iohannis a lipsit.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat duminică, la manifestările organizate la Ţebea în memoria lui Avram Iancu, că a venit în zonă cu un gând de unitate şi că speră ca oamenii politici să înveţe din modul în care au acţionat eroii noştri naţionali.
„Am venit aici (n.r.-Ţebea) cu un gând de unitate, un omagiu adus eroului naţional Avram Iancu şi recunoştinţă pentru tot ceea ce a făcut. Sperăm ca oamenii politici de azi să înveţe din modul în care au acţionat eroii noştri naţionali“, a afirmat premierul. Viorica Dăncilă a spus că, în perioada în care era europarlamentar, a venit de mai multe ori la Ţebea pentru a-l comemora pe Avram Iancu. Oamenii au aplaudat-o pe Viorica Dăncilă şi au scandat, Dăncilă, preşedinte!
       Alţi doi candidaţi la preşedinţia României
Alături de premier au mai participat mai mulţi miniştri ai guvernului. De asemenea, au fost prezenţi la Ţebea prefecţi din judeţele învecinate cu Hunedoara, primari, aleşi locali şi judeţeni, directori, dar şi alţi doi candidaţi la funcţia de preşedinte al României, Ioana Ramona Bruynseels, candidatul PPU, şi Theodor Paleologu, candidatul PMP. A mai fost prezent, ca de fiecare dată, Gheorghe Funar, fostul primar al Clujului.
Manifestările au început cu trecerea în revistă a gărzii de onoare, de către premier, continuând cu slujba de pomenire a Crăişorului Munţilor, depunerile de coroane, evocarea istorică şi, la final, spectacolul folcloric.(Sorina Popa )

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Liberalii, deşi au venit îmbrăcaţi cu tricouri pe care era scris numele preşedintelui Iohanis, au venit si cu mita electorala constand din colac , cafea, suc ,asezati cu produsele la un capat de drum picotat pe margini cu stegulete pe care era scris presedinte Iohanis , dovadă că pentru ei a început campania electorală.Acest drum era perpendicular pe directia Panteonului eroilor ,unde erau parcate masinile, nu au reuşit, în frunte cu liderul partidului, Ludovic Orban, să facă mare lucru şi să iasă şi ei în evidenţă. Iar preşedintele Iohannis a lipsit probabil era mustrat de faptul ca nu a acordat titlul de erou national Craisorului Muntilor Avram Iancu

  • Sunteti maro la gura.....in curand nu o sa mai aveti despre cine mai scrie,sarmani supravietuitori...

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

8 ore ago