Manageri noi pentru spitale

Nicolle Ebner

De la 1 iulie, odată cu trecerea în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH) a Spitalului Judeţean Deva, şi a sanatoriilor TBC din Brad şi Geoagiu, vor fi schimbaţi şi managerii celor trei unităţi spitaliceşti. Preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ (foto), a declarat că preferă ca viitorii manageri să nu fie medici.

Pregătiţi de preluare

Consiliile de administraţie şi managerii interimari ai celor trei spitale vor fi numiţi în şedinţa extraordinară a CJH, din data de 24 iunie. Până mâine, cei doi vicepreşedinţi ai CJH, respectiv Costel Avram şi Ioan Rus, trebuie să prezinte preşedintelui Mircea Ioan Moloţ, o listă cu persoane care să facă parte din CA. „O să fim foarte atenţi pe cine propunem ca şi membri ai CA, la fel şi în cazul managerilor, care, cred eu că nu vor fi medici. Avem nevoie, pe aceste posturi, de nişte oameni care să înţeleagă că spitalele trebuie conduse ca o afacere, care să ştie cum să încheie contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, care, pentru eficienţă, pot să vină cu propuneri de externalizare a unor servicii. Ne vom gândi la persoane care să răspundă şi să se ridice la nivelul aşteptărilor noastre şi nu neapărat, oameni de partid”, a declarat preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ. Cât despre actualii manageri, Moloţ a răspuns tranşant: „nu va reveni, pe post, nici unul din managerii care au fost până acum. Vor fi oameni noi, categoric!”. Moloţ a mai declarat că are tot interesul ca spitalele respective să aibă performanţe manageriale, deoarece şi imaginea PNL are de pierdut, sau de câştigat, în funcţie de cum se desfăşoară activitatea în unităţile spitaliceşti, pe care le va administra începând cu data de 1 iulie.

Asocierea, secretul supravieţuirii

Managerii vor fi numiţi prin ordinul preşedintelui CJH, pe o perioadă de trei luni, până la organizarea concursului. La nevoie, interimatul poate fi prelungit până la maximum şase luni. Pe perioada interimatului, activitatea managerului va fi evaluată şi, în cazul în care nu face faţă cerinţelor postului, i se va recomanda „prieteneşte” să nu se prezinte la examen. Moloţ afirmă că va prelua cele trei spitale, doar dacă vor fi „curăţate” de orice datorie. În plus, preşedintele CJH apreciază că şansa de supravieţuire a spitalelor din judeţ este asocierea între ele. „Spitalele din Hunedoara, Deva se pot asocia, pot pune la punct, împreună, unele secţii, pentru că distanţa între ele este de 10-15 minute”, este de părere Mircea Ioan Moloţ. Din punct de vedere al restructurării, judeţul Hunedoara pare cel mai puţin afectat, din cele 13 spitale, sanatorii şi centre medicale existente în judeţ, fiind reduse doar 225 de paturi.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

5 ore ago