Categories: Comunitate

Manager delegat la sanatoriul din Geoagiu

Alice Brandisz

După ce fostul manager şi-a dat demisia, Sanatoriul de Pneumoftiziologie de la Geoagiu are acum un manager delegat. Letiţia Mihaela Pleşa Popescu îndeplineşte această funcţie din 1 septembrie.
„În urma controlului făcut de Sanepid, la sanatoriul din Geoagiu s-au înregistrat din nou nereguli şi nu vreau să spun care sunt limitele şi ce microbi  s-au găsit acolo. Este păcat că încă mai avem asemenea cazuri în judeţ. Persoana care a fost delegată să conducă instituţia este din interiorul sistemului, are pregătire de inginer, dar este specializată şi în ştiinţe economice. Am respectat legea, nu a fost numită director, ci începând din 1 septembrie am delegat atribuţiile funcţiei publice de manager doamnei Letiţia Mihaela Pleşa Popescu“, a declarat Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean, în conferinţă de presă.
Reamintim că fostul manager, Dorel Bretean, a plecat de la conducerea sanatoriului în plin scandal declanşat de controlul neanunţat al autorităţilor judeţene, împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara. În urma verificărilor, au fost descoperite mai multe nereguli, în special la bucătăria unităţii medicale. Motiv pentru care activitatea acesteia a fost suspendată, iar Bretean a fost amendat cu 2.000 de lei. Potrivit preşedintelui CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, care a participat personal la controlul neanunţat, Sanatoriul din Geoagiu era un adevărat focar de infecţii, nefiind respectate nici regulile minime de igienă.
Mai mult de atât, săptămâna trecută, Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara a finalizat analizele probelor ridicate de la Sanatoriul din Geoagiu. Potrivit purtătorului de  cuvânt al DSP Hunedoara, medicul Cecilia Birău, toate rezultatele au fost negative, aceasta fiind o dovadă în plus că decizia de a suspenda activitatea bucătăriei a fost una corectă. Condiţiile improprii de preparare a hranei, apa caldă care nu exista de un an de zile, magazia de alimente care funcţiona în condiţii improprii şi materialele de protecţie insuficiente sunt doar câteva dintre neregulile constatate la controlul făcut la Geoagiu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

20 de ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

20 de ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

20 de ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

20 de ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

20 de ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

20 de ore ago