Categories: Comunitate

Majoritatea şcolilor, cu autorizaţii de funcţionare

Majoritatea unităţilor hunedorene de învăţământ a primit autorizaţii sanitare de funcţionare în perspectiva noului an şcolar 2010-2011, din cele 404 şcoli, câte există în judeţ, doar 32 nereuşind să se încadreze în normele impuse.
„Din cei peste 72.000 de elevi care studiază în judeţ, aproape 3,5 la sută vor învăţa, la toamnă, în şcoli care nu au primit autorizaţii sanitare de funcţionare. Acestea sunt situate, în general, în mediul rural. Apreciem efortul primăriilor, care s-au implicat în această activitate de igienizare a şcolilor”, a declarat, ieri, inspectorul şcolar general adjunct, Marta Mate.
Principalul motiv pentru care unităţile de învăţământ nu au primit autorizaţiile sanitare de funcţionare se referă la faptul că şcolile în cauză nu dispun de o sursă curentă de apă. Pentru a suplini această deficienţă, la unităţile respective au fost montate dozatoare de apă potabilă. De asemenea, există grădiniţe în care numărul de copii depăşeşte normativele în vigoare sau care îşi desfăşoară activitatea în apartamente de bloc.
Acţiunea de evaluare sanitară a unităţilor de învăţământ este în curs de desfăşurare, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara apreciind că, până la 15 septembrie, numărul şcolilor care vor obţine autorizaţiile de funcţionare va creşte. Comparativ cu anul 2009, numărul elevilor care vor studia în şcoli neautorizate din punct de vedere sanitar a scăzut la jumătate. (AGERPRES)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

7 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

7 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

7 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

7 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

7 ore ago