Mai putini bani pentru hrana bãtrânilor din azile

Nicolle Ebner

Bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH) pe anul 2010 se ridică la suma de 60 de milioane de euro, fiind asemănător ca valoare cu cel de anul trecut. Surse din conducerea CJH afirmă că o treime din buget este consumată numai de Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, motiv pentru care instituţia judeţeană va fi restructurată, începând cu luna martie.

Concedieri şi la Direcţia de Asistenţă Socială
Noile normative stabilite de Guvernul Boc au limitat standardele de cost pe fiecare serviciu de protecţie socială, acestea fiind cu mult mai mici decât anul trecut. Prin urmare, copiii instituţionalizaţi şi bătrânii din centrele de îngrijire vor primi de la bugetul de stat doar 70 la sută din sumele de care au beneficiat în 2009. „Asta înseamnă mai puţini bani pentru hrană, hainele, întreţinerea şi medicamentele pentru bătrânii din centrele de adulţi. Ca să ne încadrăm în buget, va trebui ca de luna viitoare să reorganizăm direcţia judeţeană”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Viorica Popescu (foto), directorul general al Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara. Potrivit sursei mai sus citate, reducerea numărului de angajaţi se va face din rândul personalului de întreţinere (paznici, muncitori) şi nu va fi afectat personalul de specialitate. Numărul salariaţilor care urmează să fie concediaţi, începând cu luna martie, va fi stabilit în funcţie de bugetul care va fi adoptat în şedinţa CJH de astăzi.
Pentru ca bătrânii asistaţi să nu moară de foame sau să ajungă să umble în zdrenţe, precum boschetarii, direcţia judeţeană este nevoită să atragă şi mai multe sponsorizări pentru completarea diferenţei de hrană şi îmbrăcăminte, raţie din care guvernul a avut grijă să taie o porţie considerabilă de 30 la sută.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

21 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

21 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

21 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

21 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

21 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

21 de ore ago