Categories: Actualitate

Mai puţine accidente pe şoselele hunedorene

Oana Mihnea

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în primele şase luni ale acestui an s-au înregistrat mai puţine accidente rutiere grave pe drumurile publice din judeţ.

Potrivit unui comunicat emis de Ispectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, în primul semestru al anului s-au înregistrat 70 de accidente rutiere grave, cu 14 persoane decedate, 66 de oameni răniţi grav şi 15 răniţi uşor. Faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014, numărul evenimentelor rutiere grave a scăzut cu 9 la sută, iar persoanele decedate sunt mai puţine cu 44 la sută. Chiar şi numărul persoanelor rănite grav a scăzut cu 13,2 la sută şi a celor care au suferit răni uşoare în accidentele grave cu 65,9 la sută.
Principalele cauze care au dus la producerea accidentelor au fost reprezentate de viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor şi neacordarea de prioritate acestora. Chiar dacă viteza nepotrivită a făcut mai puţine victime decât anul trecut, cu 15 la sută, rămâne prima cauză generatoare de întâmplări nedorite în trafic. Zilele de sâmbătă, vineri şi miercuri au fost cele mai nefaste pentru nenorociri. În continuare, drumurile naţionale sunt cele mai expuse la risc rutier, unde se produc 42,9 din totalul accidentelor grave, apoi reţeaua stradală cu 38,6 procente şi drumurile judeţene, 14,3 la sută. Cea mai mare parte a acestora s-au produs în mediul urban, 42,9 la sută, iar în afara localităţilor, un procent de 35,7 la sută din totalul celor 70 de accidente.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago