Mai mulţi copii abandonaţi în spitale

Numărul copiilor abandonaţi în spitalele din judeţ este tot mai mare. Doar în primul trimestru al acestui an, cei de la Protecţia Copilului au fost solicitaţi în şapte astfel de cazuri.

N-au nici unde, nici cu ce să-l crească

Potrivit Ionelei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara, în perioada ianuarie – martie a acestui an, în spitalele din judeţ, au fost semnalate şapte cazuri în care mamele nu aveau posibilitatea de a-şi lua copilul acasă, după naştere. „Într-unul dintre aceste cazuri, este vorba despre o femeie ce nu vroia să renunţe la copil, însă nici nu avea o locuinţă, iar rudele sale nu o primeau. Astfel, atât mama, cât şi nou-născutul au fost duşi într-un centru maternal. De asemenea, un copil s-a reîntors în familie, iar altul se află în prag de abandon, dar deocamdată, este internat într-un spital din Timişoara, starea sa de sănătate fiind precară“, a declarat Ionela Lazăr. Cât despre ceilalţi patru copii abandonaţi, aceştia au fost încredinţaţi asistenţilor din centrele maternale, după ce familiile nu i-au dorit sub nici o formă.
Conform informaţiilor de la DGASPC Hunedoara, în primele trei luni ale acestui an, s-au înregistrat cu două abandonuri mai mult decât au fost înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. În total, în 2011, în spitalele din judeţul nostru, au fost abandonaţi 23 de copii. (C. Ghenea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.