Categories: Actualitate

Copile cu copii

Livia Botici

În fiecare lună, câteva minore dau naştere unor copilaşi, în maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Potrivit medicilor, cu toate că natalitatea este în scădere, numărul mamelor care nasc la vârste fragede, înainte de împlinirea majoratului, se menţine constant. De cele mai multe ori, minorele fac parte din familii dezorganizate, iar nivelul de educaţie este unul scăzut.

Două tinere protejate
De la începutul acestui an, Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara are în grijă două mame, care nu au împlinit vârsta de 18 ani, şi care nu au nici un sprijin din partea familiilor lor. „Ne ocupăm de aceste cazuri, deoarece tinerele şi copiii lor au nevoie urgentă de asistenţă socială. Din păcate, doar aceste situaţii se cunosc. Oficial, însă, suntem conştienţi că există mult mai multe. De cele mai multe ori, minorele ajung în această situaţie, din cauză că fac parte din familii dezorganizate, din interiorul cărora nu au învăţat nimic despre educaţia sexuală sau nu au fost trimise la şcoală, pentru a primi educaţie. Pe de altă parte însă, există tinere care nu au împlinit vârsta majoratului, dar dau naştere unor copii pe care ele îi doresc, şi au parte şi de sprijinul familiilor”, a declarat Geanina Ianc, directorul general adjunct al DGASPC Hunedoara.

Trei minore nasc, lunar
Potrivit medicilor, la maternitatea Spitalului Judeţean din Deva, în fiecare lună vin, aproximativ, câte trei copile, pentru a da viaţă unor copii, puţin mai mici decât ele. „Tinerele mame minore au de obicei vârste cuprinse între 15 şi 17 ani. De altfel, acestea sunt fizic foarte dezvoltate, conformaţia corporală este asemănătoare cu a unei femei în toată firea. Asemenea cazuri le întâlnim constant, aproximativ trei minore vin, în fiecare lună, pentru a da naştere unor alţi copii şi, cu toate că natalitatea în judeţ este într-o scădere simţitoare, numărul mamelor mai mici de 18 ani, care nasc, se menţine constant”, a declarat medicul pediatru Camelia Ionescu, şeful Secţiei de Neonatologie, din Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii pe la colțuri că un per­sonaj din zonă a fost dat afară din…

11 ore ago

Un tânăr pentru comuna Bătrâna. Candidatul PSD la funcția de primar, deja câștigător

Așa cum am anunțat deja, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Bătrâna, Ciprian…

11 ore ago

Bulina albă

Marius P., de la Poliția municipiului Brad Pentru că i-a salvat viața unui bărbat, care…

11 ore ago

Bulina neagră

Crina T., din Valea Jiului Pentru că este implicată într-o rețea de traficanți de droguri,…

11 ore ago

Nu mai poți avea încredere în nimeni! Impiegat de mișcare prins băut în timp ce dirija trenurile

Angajatul CFR nu doar că avea o alcoolemie foarte mare, dar a făcut și scan­dal…

11 ore ago

Amenințată cu sabia chiar în fața copilului minor

O femeie din municipiul Petroșani a cerut autorităților judiciare protec­ție, atât pentru ea cât și…

11 ore ago