Categories: Actualitate

Mai multe solicitări la Serviciul de Ambulanţă

Cristina Ghenea

De la o săptămână la alta, numărul solicitărilor înregistrate la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara este tot mai mare. Gerul năprasnic face tot mai multe victime şi numai în urmă cu două zile, nouă persoane din judeţ au ajuns la spital cu hipotermie.
Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă, în săptămâna 23-29 ianuarie, numărul solicitărilor înregistrate au fost mai multe cu peste 20, faţă de săptămâna anterioară. Majoritatea cazurilor au fost urgenţe şi au necesitat transport cu ambulanţe de tip B şi C, destinate pacienţilor care au nevoie de intervenţia medicilor sau a asistenţilor medicali. “În total, în ultima săptămână, am înregistrat 938 de solicitări. Comparativ cu săptămâna 16-22 ianuarie, când au fost 914 solicitări, numărul acestora este în creştere. Multe dintre persoanele care au avut nevoie de intervenţia noastră suferă de afecţiuni cardiace, hipertensiune, dar am avut şi cazuri de hipotermie”, a declarat Valeria Filimon, şefa Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara.

Încă un deces din cauza frigului

Temperaturile extreme continuă să facă victime, iar ieri, s-a înregistrat cel de-al doilea deces în judeţ, cauzat de hipotermie, de la instituirea codului portocaliu. Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Uricani, a fost găsit în stare hipotermică în localitatea Câmpu lui Neag. Deşi a fost transportat de urgenţă la spital, bărbatul a murit. De altfel, în urmă cu două zile, nouă hunedoreni afectaţi de frig au fost transportaţi la unităţile şi compartimentele de primiri urgenţă din judeţ. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii, şapte dintre aceştia sunt oameni ai străzii. “Toate aceste persoane au avut nevoie de îngrijirea medicilor hunedoreni, pentru a fi tratat de hipotermie, dar în nici unul dintre cazuri, nu a fost necesară internarea. După ce le-au fost acordate îngrijirile medicale, cazurile sociale au fost redirecţionate către adăposturile special amenajate din Hunedoara, Petroşani, Orăştie şi Bârcea Mare. De la instituirea codului portocaliu de ger, la nivelul judeţului Hunedoara, serviciul de ambulanţă a transportat, în total, 16 persoane în unităţile şi compartimentele de primiri urgenţă, din care 13 au avut nevoie de îngrijiri din cauza hipotermiei. Totodată, şase persoane fără adăpost s-au prezentat singure la spital”, au declarat reprezentanţii Prefecturii Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

16 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

16 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

16 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

16 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

16 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

16 ore ago