Categories: Comunitate

Mai multe bilete de tratament pentru pensionari

Alice Brandisz

În fiecare an, mii de pensionari îşi înregistrează cererile pentru a beneficia de un sejur de 16 zile într-o staţiune balneo-climaterică din ţară.
Anual, în câte două serii lunare, pensionarii din judeţul Hunedoara primesc bilete pentru tratament în una dintre staţiunile cu care Casa Naţională de Pensii are contract. Astfel, anul acesta s-au înregistrat aproximativ 6.300 de cereri, însă numărul acestora va depăşi cu siguranţă 7.000 până în luna noiembrie. Până la ora actuală au fost acordate 2.200 de bilete.
„Dacă în anul 2015, numărul biletelor acordate a fost cu 25 la sută mai mare faţă de anul precedent, în 2016 dorim ca numărul celor care beneficiază de astfel de bilete să crească cu mininum 10 la sută“, a afirmat Ilie Toma (foto), directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara.
Printre locaţiile preferate de pensionari, pe primul loc se situează staţiunea hunedoreană Geoagiu-Băi, urmată de litoralul românesc, Felix, 1 Mai sau cele de pe Valea Oltului.
Pentru a obţine un bilet de tratament, solicitantul are nevoie de cuponul de pensie, copie după buletin şi cererea tip de la CJP. Criteriile în baza cărora pensionarii pot intra în posesia biletelor sunt mai multe, printre care tipul pensiei, cuantumul ei şi dacă au mai beneficiat astfel de bilete în ultimii doi ani. De asemenea, pensionarii cărora li se repartizează un tichet de tratament trebuie să prezinte biletul de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, cu care să facă dovada afecţiunii pentru care solicită tratament. Trebuie menţionat faptul că un pensionar plăteşte pentru un bilet de tratament 50 la sută din cuantumul pensiei lunare.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

14 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

14 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

14 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

14 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

14 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

14 ore ago