Categories: Sport

Mai buni, dar şi mai superficiali

Ciprian Marinuţ

CFR Simeria a jucat mai bine şi merita victoria în derbiul cu colega de pe podium Bihorul Beiuş, însă a scos doar o remiză, scor 2-2, din cauza unor erori neforţate. Meciul a fost dramatic, condimentat cu o eliminare, un penalti şi patru goluri frumoase, dar ambele echipe au coborât câte un loc în clasament, pentru că au ratat victoria.

Fundaş entuziast, arbitru exigent
Sigură pe forţele proprii, graţie locului doi din clasament, trupa feroviară a fost vioara întâi a partidei de acasă cu ocupanta locului trei. Trupa antrenată de Marius Opric a avut însă un start de meci prea relaxat, iar fazele ofensive au suferit de „absenţa reglajului fin”. Astfel, în ciuda unei posesii superioare şi a mai multor bune ocazii, feroviarii au fost anihilaţi de defensiva adversă, în primele 45 de minute, iar golurile au lipsit. În statistica primului mitan, apare însă ca un „ghimpe în coastă” eliminarea fundaşului stânga simerian Şoit (min. 35). Acesta a primit direct cartonaşul roşu, după un joc periculos în marginea careului advers, decizia arbitrului Viorel Fluiereanu fiind exagerată.

Reuşite şi erori
Inferioritatea numerică nu a schimbat prea mult datele problemei pentru CFR, iar „taurii galbeni” au continuat să domine şi să atace. Eforturile le-au fost răsplătite de golul reuşit de Lintaru (min. 52), cu un şut excelent de la marginea careului mare, 1-0. Deschiderea scorului s-a dovedit însă mai nocivă decât eliminarea. Antrenorul Marius Opric a decis să mute defensiv şi l-a înlocuit pe Lintaru cu fundaşul stânga Ungureanu. Schimbarea a invitat echipa adversă la atac şi a băgat-o pe CFR în propria jumătate. Evident, reduta feroviară a cedat peste 20 de minute, când Paina (73) a reluat cu capul de la 10-11 metri  centarea lui Vanca, 1-1.
La acest scor, CFR a găsit resurse de a lupta pentru victorie, iar nou-intratul Daniel Dăscălescu a fost şi înger şi demon în ultimele minute de joc. „Veteranul” din ofensiva simeriană a marcat cu capul din centrul careului în minutul 82, după o centrare din lovitură liberă a lui Pepenar şi a pus victoria în contul echipei sale. Peste doar patru minute, Dăscălescu comis henţ în careul propriu, iar Paina a transformat penaltiul şi a egalat din nou, 2-2. Chiar şi aşa, CFR putea câştiga, însă lovitura de cap din plonjon a căpitanului Vişan (min. 91) a fost respinsă de portarul advers în bară, iar meciul s-a încheiat, în mod nedrept, remiză.

CFR Simeria – Bihorul Beiuş 2-2 (0-0)
Au marcat: Lintaru (52), Dăscălescu (82) / Paina (73, 86)
CFR: Iancău – Vîrtan, Stroia, Buta, Şoit – Găceanu (Uibariu 75) – Lintaru (Ungureanu 58), Pepenar (Dosan 90), Vişan (c), Făgărăşanu – Suciu (Dăscălescu 73). Antrenor: Marius Opric
Beiuş: Mănişor – Bogman (Gavrilaş 83), Tăuţ (c), Florea, Cistean – Vanca, I. Dumitra, Ţârlea, Lupaşcu – Bode, Trip (Paina 46). Antrenor: Sorin Cigan.
Eliminat: Şoit (35)
Arbitru: Viorel Fluiereanu (Băileşti). Stadion: „CFR”. Spectatori: 150.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

15 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

15 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

15 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

15 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

16 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

16 ore ago