Categories: Sport

Mai agili decât „Bătrâna Doamnă”

Ciprian Marinuţ

Noua FC Hunedoara merge strună în meciurile amicale. Trupa antrenată de Marius Opric s-a impus cu 3-2 (2-2) în partida din deplasare cu UTA, echipă cu pretenţii din eşalonul secund, şi a ajuns la a treia victorie consecutivă în meciurile amicale din această vară.

Din ce în ce mai bine

Negru-albaştrii au progresat mult faţă de acel 0-0 neliniştitor din primul amical al verii, disputat acasă cu CS Ineu. Astfel, după 6-1 cu aceeaşi formaţie, în meciul revanşă, şi 1-0 în deplasare cu FC Caransebeş, combinata „CFR Simeria-FC Hunedoara” a arătat un fotbal bun şi în amicalul cu UTA, câştigat cu 3-2, la Arad, pe arena „Motorul”, la mijlocul acestei săptămâni. Hunedorenii au fost prea puţin impresionaţi de cartea de vizită a „Bătrânei Doamne” şi de eşalonul superior în care aceasta activează şi au demonstrat că merită şi ei un loc la acelaşi nivel. Noua FC Hunedoara a început curajos, iar după ocaziile semnate de Robert Cristian şi Bier, Suciu (min. 14) a deschis scorul cu un şut din careu. Treptat, UTA a echilibrat jocul şi a egalat din lovitură de pedeapsă, prin Sergiu Pop (22), după ce arbitrul Alina Mihoc a indicat punctul cu var la un duel între Miron şi Cuciula. Golul le-a dat aripi arădenilor şi acelaşi Sergiu Pop (36) şi-a trecut în cont dubla şi a dus scorul la 2-1, după o centrare a lui Suslak. Hunedorenii au reintrat în cărţi în ultimul minut al reprizei, când Suciu l-a lobat perfect pe Amadio de la 14 metri şi a stabilit scorul la pauză la 2-2.

A ratat cu poarta goală

În repriza secundă, în care antrenorul Marius Opric a trimis pe teren rezervele, UTA a fost ţinută la respect, având o singură ocazie. În rest, „negru-albaştrii” au controlat ostilităţile şi au reuşit să marcheze şi golul victoriei. Reuşita de 2-3 a venit în minutul 76, şi a fost semnată de Pepenar, care a trimis un şut-centrare de la 30 de metri lateral stânga în vinclul porţii apărate de Cioară. Două minute mai târziu, putea fi 4-2, dar Zdrâncu a ratat cu poarta goală.
FC Hunedoara îşi va continua seria meciurilor test, azi, acasă, în compania celor de la Europa Alba Iulia (Liga a III-a), iar sâmbătă, la Hunedoara, vor întâlni pe CSO Cugir (Liga a IV-a Alba).

UTA Arad – FC Hunedoara 2-3 (2-2)

Au marcat: – Sergiu Pop (22 şi 36) /Suciu (14 şi 45) şi Pepenar (76)
UTA (prima repriză): Amadio–Pocuca, Ene, Gornic–Motta, Raţ, Lazea, Suslak–Pop, Miron, Hiago. UTA (repriza secundă): Amadio (70 Cioară) –Matei, Gligor, Siminic–Calvin, Chindriş, A. Neagu, G. Neagu-Bucur, Weller, Capătă.
FC Hunedoara: Dragotă – Vîrtan, Bier, Cuciula, Roiu – R. Cristian, Găceanu, Vaida, Făgărăşanu – Suciu, Vişan. Au mai jucat: Ilie – Şoit, Pepenar, Dosan, Buta, Muntean, Măgurean, Ungureanu, Stroia, Zdrâncu.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago