Categories: ActualitateFlash

Magistrații au decis: Soții Sârbu au voie să comunice între ei

Adriana Năstase

Magistrații de la Tribunalul Hunedoara au decis ca fostul secretar general al municipiului Deva, Laura Sârbu (foto), să râmână în arest la do­miciliu. Totodată, aceasta va avea voie să ia legătura cu soțul său, Hadrian, judecat și el în dosarul de trafic de influență. Și pentru Hadrian Sârbu, fost angajat și el al Primăriei Deva, judecătorii au menținut măsura controlului judiciar, dar și în cazul cumnatului său, Adrian Bodrean, care și el a lucrat la primărie Cei doi nu au voie să părăsească țara.

Iată soluția instanței, pe scurt:
„În baza art.208 alin.2 şi 4 Cod procedură pe­nală raportat la art.362 Cod procedură penală cons­tată legalitatea şi temeinicia măsurii ares­tu­lui la domiciliu luat faţă de inculpata Sârbu Laura, măsură pe care o menţine. Admite cererea inculpatei de modificare a conţinutului măsurii preventive a arestului la domiciliu şi permite inculpatei Sârbu Laura să ia legătura cu soţul său, inculpatul Sârbu Hadrian. Menţine celelalte obligaţii. 2. În baza art. 208 C.proc.pen. ra­portat la art.362 C.proc.pen. constată le­ga­litatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Bodrean Adrian-Mihai, măsură pe care o menţine. Admite cererea in­culpatului de modificare a conţinutului măsurii pre­ventive a controlului judiciar şi impune in­cul­patului obligaţia de a nu părăsi teritoriul României fără încuviinţarea instanţei de judecată. Menţine celelalte obligaţii. 3. În baza art. 208 C.proc.pen. raportat la art.362 C.proc.pen. constată le­ga­litatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Sârbu Hadrian, măsură pe care o menţine. Admite cererea inculpatului de modificare a conţinutului măsurii preventive a controlului judiciar şi impune inculpatului obli­ga­ţia de a nu părăsi teritoriul României fără încu­viin­ţarea instanţei de judecată. Permite inculpatului să ia legătura cu soţia sa, inculpata Sârbu Laura. Menţine celelalte obligaţii. Respinge cererea de revocare a măsurii preventive a controlului ju­diciar formulată de inculpatul Sârbu Hadrian. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”.

Acuzată de trafic de influenţă
Reamintim că, potrivit rechizitoriului DNA, în pe­rioada 2020 – 2021, Laura Sârbu, beneficiind de ajutorul soţului ei Hadrian Sârbu, funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva şi a ad­mi­nistratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, şi de ajutorul lui Adrian Mihai Bodrean, la rândul său funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva. „Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi pentru traficarea influenţei astfel încât societatea omului de afaceri să pri­mească un contract cu primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte (aflat în subordinea Direcţiei de asistenţă socială Deva)”, se arată în rechizitoriu.
„Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi pen­tru traficarea influenţei astfel încât societatea omu­lui de afaceri să primească un contract cu pri­măria municipiului Deva, având ca obiect efec­tuarea unor reparaţii curente la Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte (aflat în subordinea Direcţiei de asistenţă socială Deva)”, se arată în rechizitoriu. În aceeaşi perioadă, Laura Sârbu ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soţului ei, de la acelaşi om de afaceri, suma de 7.000 euro, pen­tru a-şi trafica pretinsa influenţă asupra func­ţio­narilor din cadrul Primăriei municipiului Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obţi­ne­rea documentaţiei necesare construirii unei hale de producţie. Cei trei au fost trimişi în judecată la Tribunalul Hunedoara. Procesul a început în aprilie anul acesta, următorul termen de judecată fiind în 16 decembrie 2021. Cei trei sunt acuzați de trafic de influență.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Dacă aveau probe și dosar corect trebuiau să o trimită deja în judecată. Pentru ce sunt plătiți procurorii dacă „lucrează” atât la un dosar? E clar că e o făcătură de dosar pentru a le face altora pârtii și jocuri de interese. Cu Moloț și Balint au mermelit-o până a fâsâit de tot și ăia sunt liberi și-și văd de învârtelile lor.

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii dintr-o regiune din sudul județului că un consilier încasează din avutul public fără…

8 ore ago

Bulina albă

Dorel Vartolomei, pensionar miner din Petrila Pentru că a amenajat din fonduri proprii o zonă…

8 ore ago

Bulina neagră

Nicolae M., recidivist din municipiul Vulcan Pentru că a fost arestat preventiv de Judecătoria Petroșani,…

8 ore ago

Recuperarea brățărilor dacice, abandonată

Brățările au fost realizate de meșteri din vremea dacilor, descoperite la Sarmizege­tusa Regia, într-o manieră…

8 ore ago

Au salvat-o și au dus-o la echipajul SMURD

Ieri, o echipă de salvatori montani ai Serviciului Salvamont a Consiliului Ju­dețean Hunedoara a intervenit…

8 ore ago