Categories: Actualitate

Magistrat uluit de dispreţul faţă de lege al unui tânăr

I s-au acordat mai multe şanse de a-şi executa pedeapsa primită pentru o serie de infracţiuni cu violenţă. În loc să se con­for­meze, tânărul a tratat cu indiferenţă toate şansele de a scăpa de puşcărie.
„Este greu de înţeles atitudinea sfidătoare a condamnatului (…) care, şi după pro­nun­ţarea sentinţei penale a Judecătoriei Brad, după atenţionarea de către consilierul de pro­baţiune şi instanţa de control judiciar asu­pra riscului la care se expune în cazul ne­res­pectării obligaţiilor impuse, nu s-a prezentat la Primăria comunei Buceş pentru efectua­rea orelor de muncă în folosul comunităţii şi nici măcar nu a contactat reprezentanţii aces­teia”, arată magistratul care l-a şi trimis după gratii pe tânăr. Individul de 23 de ani a provocat un scandal în comuna Vaţa de Jos, a ameninţat cu cuţitul mai mulţi tineri, printre ei şi o minoră, şi i-a agresat. A fost condam­nat de Judecătoria Brad la cinci luni de în­chi­soare cu suspendare pentru tulburarea or­dinii şi liniştii publice, dar şi obligaţia de a presta muncă în folosul comunităţii la Primăria Buceş pentru 60 de zile. Vasile Pascu avea şi obligaţia de a anunţa părăsirea ţării printre alte interdicţii, însă n-a ţinut cont de nimic şi a plecat peste hotare fără să anunţe. Prin urmare, judecătorii au admis se­sizarea Serviciului de Probaţiune Hu­ne­doara şi i-au revocat executarea pedepsei sub supraveghere. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Sunt o multime de condamnati care au interdictia de a parasi tara. Si cu toate aceste pleaca! De ce nu sunt dati in consemn la frontiera?

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

14 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

14 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

14 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

14 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

14 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

14 ore ago