Categories: ActualitateFlash

Lupte „de infarct“ pentru Secţia de Cardiologie a spitalului judeţean

Sorina Popa

Două dintre secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, Baia Sărată şi Cardiologia, sunt finalizate, însă nu pot fi date în folosinţă. Motivul? Lucrările nu au fost recepţionate şi nici plătite, evident.

Pot fi date în folosinţă în scurt timp
MESAGERUL HUNEDOREAN a arătat situaţia bolnavilor internaţi la Secţia de Cardiologie a acestui spital, condiţiile mizere în care trebuie să stea şi pacienţii, dar şi cadrele medicale. Asta, deşi noua secţie este finalizată în proporţie de peste 90 la sută. Deoarece decidenţii de la Ministerul Sănătăţii nu au repartizat suma necesară la finalul anului trecut, hunedorenii au rămas cu buzele umflate, iar cei care ajung la Cardiologia de la unitatea medicală deveană îndură condiţiile crunte de aici. Cui să-i pese, însă?
Şeful Secţiei, medicul Constantin Blaj, vrea să meargă la minister şi să le explice celor de acolo cât de dramatică este situaţia de la Cardiologie. De asemenea, managerul unităţii va face o deplasare, iar preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, a spus că va solicita Ministerului Sănătăţii plata lucrărilor efectuate şi mutarea pacienţilor în secţiile modernizate.

Interesul… politic poartă fesul
Până acum, deşi inclusiv noi, MESAGERUL HUNEDOREAN, am luat legătura direct cu premierul Ludovic Orban, cu secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, explicându-le situaţia dramatică din secţia de Cardiologie a spitalului judeţean, banii nu au venit în judeţ.
Dacă stai să gândeşti puţin, lucrurile sunt foarte clare pentru orice om de bun simţ. Spitalul devean se află în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara. Consiliul Judeţean este condus de reprezentanţii PSD, iar Ministerul Sănătăţii de un liberal. şi, din cauza luptelor politice, care sunt tot mai acerbe, cu cât se apropie alegerile, cine suferă? Noi, hunedorenii.

Prefectul Potecă vrea să rezolve situaţia
Prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că încearcă să rezolve situaţia, discutând direct cu vicepremierul Raluca Turcan, pentru ca şi cele două secţii ale spitalului devean să fie date în folosinţă pacienţilor. Să vedem cât succes va avea acesta, în faţa şefilor săi din Guvern. Cum speranţa moare ultima, nu ne rămâne decât să sperăm că lucrurile se vor rezolva cât mai repede.
Precizăm că noua Secţie de Cardiologie va avea 45 de paturi, iar Baia Sărată are 65 de paturi. Spitalul Judeţean de Urgenţă are în total 599 de paturi.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

26 de minute ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

30 de minute ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

30 de minute ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

31 de minute ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

34 de minute ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

34 de minute ago