Categories: Sport

Luptătoare de la CNS „Cetate”, la lotul naţional

Ciprian Marinuţ

Sportivele Denisa Fodor şi Gabriela Muntean, legitimate la secţia de lupte libere a CSN „Cetate” Deva, au fost convocate pentru un stagiu de pregătire la Centrul Naţional Olimpic de Pregătire al junioarelor şi cadetelor, de la Bucureşti.
După performanţe, şi răsplată
Cele două luptătoare au sacrificat prima zi a anului şcolar 2014-2015, la fel cum au făcut cu multe zile din vacanţele şcolare, în favoarea performanţei la lupte libere. Astfel, în loc să se afle la festivitatea de deschidere a anului şcolar, sportivele s-au prezentat, luni, 15 septembrie, la Centrul Naţional Olimpic de Pregătire al junioarelor de la Bucureşti, pentru a răspunde convocării la Lotul Naţional. Antrenate de Suraj Moravan, Denisa Fodor şi Gabriela Muntean au avut în ultimii trei-patru ani numeroase prezenţe pe podiumul de premiere al campionatelor naţionale, iar performanţele lor le-au promovat în vizorul antrenorilor federali. „Denisa şi Gabriela sunt multi-medaliate la concursurile din România, ele reuşind să fie pe podium la aproape toate concursurile la care au participat. Performanţele, munca şi seriozitatea dovedite la antrenamente şi concursuri le-au adus această nouă convocare la Lotul Naţional al României. Pentru început, cele două sportive vor efectua un stagiu de pregătire centralizată de trei-patru săptămâni cu lotul României, iar dacă vor convinge vor rămâne definitiv la lot, urmând să se transfere şi cu şcoala la Bucureşti”, a spus antrenorul Suraj Moravan.
Alte „speranţe” vin din urmă
Denisa Fodor şi Gabriela Muntean nu sunt singurele sportive talentate ale secţiei de lupte de la CNS „Cetate” Deva. Ca dovadă, 21 dintre cei 26 de luptători şi luptătoare ale clubului devean au urcat pe podium la Cupa „Iancu de Hunedoara”, desfăşurată la finalul săptămânii, în municipiul de pe Cerna. „S-au obţinut opt locuri I, şapte locuri II şi şase locuri III, care ne dau speranţe pentru noi performanţe la competiţiile naţionale din această toamnă. Prima întrecere importantă va fi în 3-4 octombrie, la Constanţa, unde se va disputa etapa finală a Campionatului Naţional pe echipe, rezervat cadeţilor”, a afirmat Suraj Moravan. La competiţia de la Hunedoara au participat toate cluburile cu secţie de lupte din judeţ (CSS Hunedoara, CSS Petroşani, CS Inter Petrila, CNS „Cetate” Deva), precum şi cluburi din Lugoj, Timişoara, Jimbolia, Cluj şi Drobeta Turnu Severin.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

7 ore ago