Categories: Comunitate

Luncoiul se înnoieşte

Magdalena Şerban

Cu un primar tânăr, parcă şi investiţiile nu se mişcă greu. Călin Dud (foto), edilul şef din Luncoiu de Jos, impune ritmul alert, ca o regulă nescrisă în activitatea sa, iar proiectele câştigate şi demersurile conturate din bugetul local încep să-şi pună amprenta pe primul său mandat de primar.
 

Trei dintr-un foc
Trei proiecte prin Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale (ARDDZI), cu o valoare de 60.000 de lei fiecare vor fi piatra de temelie în modernizarea comunei. „Lângă primărie, va fi amenajat un parc de joacă pentru copii, mobilierul de agrement fiind deja achiziţionat. Tot în cadrul proiectului ce are ca obiectiv acest parc, am cuprins şi amenajarea grădiniţei şi a sălii de sport a şcolii generale din Luncoiu de Jos. Totodată, la arena sportivă din satul centru de comună,  va fi amenajat un bazin de înot, pentru ca oamenii, să se poată bucura de bălăceală. Cel de-al treilea proiect câştigat prin ARDDZI se află în plin proces de execuţie, 80 la sută  din acesta fiind finalizat. Primăria a contribuit cu o finanţare suplimentară celor 60.000 de lei oferiţi de ARDDZI, iar lucrările sunt realizate în regie proprie. Acestea presupun reabilitarea căminului cultural din Luncoiu de Sus şi au fost începute în ianuarie. Vreau să le mulţumesc pe această cale, unor oameni cu suflet mare, care şi-au oferit umărul, sub formă de voluntariat. Aceştia sunt: Marian Bota, Aurel Martin, Călin Henţiu, Dănuţ Bota, Ioan Petric, Dorel Dud şi Gherasim Petruţ. Lor li se adaugă angajaţii primăriei, care au depus eforturi pentru ca aceste proiecte să se concretizeze. Unul dintre ei este inginerul Petruţ Viorel, şeful Compartimentului Urbanism”, afirmă Călin Dud, primarul comunităţii din Luncoiu de Jos.

…şi numărătoarea continuă
Cum era de aşteptat, lucrurile nu se opresc aici, ci alte programe investiţionale stau la rând. “Mai avem depus un proiect pentru apă şi canal (satele Luncoiu de Jos şi Stejărel), încă unul pe Măsura 313, ce are ca obiectiv realizarea unui centru de informare turistică lângă primărie şi încă unul,  pentru reabilitarea a 9,4 km de drumuri comunale. Pentru că tot vorbim de drumuri, continuă lucrările la DJ 706B (a mai rămas de asfaltat 1 km din satul Stejărel), iar un drum comunal din satul Podele a fost transformat în judeţean, urmând ca acei aproape 4 km să fie şi ei cuprinşi în procesul de modernizare, demarat de CJ Hunedoara. Ţin să-i mulţumesc domnului preşedinte al CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, pentru că a avut uşa deschisă ori de câte ori am călcat pragul instituţiei şi ne-a oferit întotdeauna sprijin. De asemenea, vreau să adresez o rugăminte către sătenii care ne pot oferi relaţii despre istoria şi legendele comunei Luncoiu de Jos, să ia legătura cu noi, cei de la primărie. Dorim să edităm o monografie a comunei şi ne-ar fi de un real ajutor. Tot în viitorul apropiat, vom monta o cruce luminoasă pe un deal care ne străjuieşte satele”, a mai completat edilul.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Nu mă pricep, dar cred că am găsit un titlu şi mai percutant: Luncoiul se întăreşte !

  • Felicitari, d-le primar
    Se pare ca un primar tanar, innoieste satele vechii si le aduce in centrul atentiei.

  • Ii ce traba ca altii numa or stat degeaba se vede ca ii tinar si are alte concepti

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

23 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

23 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

24 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

24 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

24 de ore ago