Categories: Editorial

Lumea a luat-o razna?

Doamne, ce se întâmplă cu lumea? Parcă a luat-o razna. După câte grozăvenii ne este dat să auzim şi să vedem în fiecare zi, chiar că-ţi vine să crezi că omenirea a început s-o ia razna. Că forţe malefice acţionează asupra oamenilor, luându-le minţile şi împingându-i la tot felul de nebunii şi fărădelegi.    
Să exemplificăm cu două asemenea fapte, petrecute în ultimele zile. Prima: doi tineri de 20 de ani, ambii studenţi la Medicină, un băiat şi o fată, comit o crimă abominabilă. Cei doi ucid un bărbat cu 50 de lovituri de cuţit şi-l tranşează ca pe un porc, într-o cameră de cămin studenţesc. El, băiatul, se trăgea dintr-o familie de oameni cu frica lui Dumnezeu, dintr-un sat din zona Bradului. Culmea, terminase seminarul liceal ortodox, iniţial fiind îndreptat către preoţie, dar după liceu a mers la facultatea de Medicină. Fata, şi ea dintr-o familie obişnuită, ai cărei membri erau toţi adepţii unui cult neoprotestant, studentă în anul doi la aceeaşi facultate de Medicină din Timişoara. Doi tineri, în aparenţă normali, pe care părinţii, bunicii şi vecinii îi caracterizau drept cuminţi, sârguincioşi la carte, respectuoşi şi cu grijă faţă de cei vârstnici. 
Iată însă că, după comiterea odioasei crime, s-a aflat că studenta cea frumoasă, cuminte şi preacuviincioasă, se prostitua, culcându-se cu tot felul de bărbaţi pentru bani, iar studentul medicinist, care nu ştim ce a învăţat în cei patru ani de seminar teologic, era, de fapt, peştele ei. Nu mai amintim despre cum s-a ajuns la abominabila faptă a celor doi tineri, deoarece am relatat totul în ziarul de ieri. Ci, spunem că asemenea lucruri nu pot să nu ne ducă la concluzia că lumea a luat-o razna.
Al doilea exemplu: un poliţist de 32 de ani, tată a doi copii, fără nici o problemă anormală înregistrată în cei 10 ani de serviciu în Poliţie, îşi descarcă pistolul în capul unui tânăr de 28 de ani, vârându-i nouă plumbi în cap şi în corp, enervat că acesta a refuzat să dea mai încet muzica de la casetofonul autoturismului. Este adevărat că, după refuzul celui din maşină de a da muzica mai încet, între ei a izbucnit o altercaţie, dar orice ar fi fost, poliţistul – care, după declaraţiile martorilor oculari, era şi în civil – nu avea nici o motivaţie să scoată arma şi să-l ciuruiască pe tânăr. De fapt, chiar el a declarat colegilor săi, atunci când s-a predat, că nu-şi dă seama ce s-a întâmplat, ce resort l-a împins să scoată pistolul şi să-l descarce în capul omului aflat în maşină.
Deci, plecând doar de la aceste două exemple – dar sunt sute, poate mii, asemenea grozăvenii înregistrate zilnic la nivel mondial – nu avem dreptate să ne gândim că lumea a luat-o razna?

MesagerulHunedorean

View Comments

  • societatea are cea mai mare vina ,prin climatul pe care il ofera ,indiferenta ,intoleranta,lipsa modelelor de urmat ,autoritatile care parca au disparut .

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

3 ore ago