Politica si administratie

Lucrările de reabilitare a Colegiului Pedagogic „Regina Maria” Deva s-au încheiat

Constructorii au finalizat lucrările de reabilitare derulate la Colegiul Naţio­nal Pedagogic „Regina Maria” din Deva, autorităţile efectuând, vineri, recepţia acestui proiect finanţat cu fonduri europene în valoare de aproa­pe 2,3 milioane de euro.
În proiect au fost incluse clădirea şcolii generale şi sala de sport din ca­drul Colegiului „Regina Maria”, acestea fiind reabilitate şi modernizate în baza unei finanţări câştigate de Primăria Deva din Fondul European de Dez­vol­tare Regională, prin Programul Opera­ţio­nal Regional 2014-2020 şi cu bani de la bugetul local.
„Valoarea totală a acestui proiect este de de 11,03 milioane lei cu TVA, adică aproape 2,3 milioane de euro. Vom continua să investim în infra­struc­tura educaţională a municipiului Deva. Prin investiţiile de acest gen, ad­mi­nis­traţia publică locală asigură condiţii de învăţământ la standarde europene”, a declarat, cu acest prilej, primarul Florin Oancea.
Principalele lucrări executate de cons­tructor au vizat anveloparea ter­mică a clădirilor, recompartimentări, încălzirea prin pardoseală a sălilor de clasă, reparaţii la şarpante, noi instalaţii termice, electrice şi sanitare.
Sălile de clasă au fost dotate cu bănci noi, prevăzute cu scaune reglabile, cate­dre, şi au fost aduse echipamente IT noi, cum ar fi computere, table in­teractive, tablete, copiatoare şi video­proiectoare.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

3 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

4 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

11 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

11 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

11 ore ago