Categories: ActualitateFlash

Lucrările de la reţeaua de apă şi canalizare din Şoimuş, bombardate cu plângeri penale

Natalia Bumbac

Şirul plângerilor penale având ca obiect lucrări neautorizate pe drumurile publice de pe raza comunei Şoimuş pare a nu se mai încheia. După ce în lunile februarie şi martie două astfel de situaţii petrecute în localităţile Chişcădaga şi Şoimuş au ajuns în atenţia poliţiştilor rutieri, săptămâna trecută a fost făcută o nouă reclamaţie cu acelaşi obiect. De data aceasta a fost vorba de lucrări efectuate în Bălata, pe DJ 761, la aceeaşi reţea de alimentare cu apă şi canalizare, o investiţie finanţată din fonduri europene.
Investiţie din fonduri europene compromisă?
Din spusele locuitorilor din satul Bălata, săptămâna trecută se muncea de zor la înlocuirea căminelor pentru apometre, montate de mai bine de un an de zile, cu altele noi, de o calitate mai bună. Cămine despre care localnicii s-au arătat nemulţumiţi atunci când s-au trezit cu ele în poartă, reclamând că lucrările în ansamblul lor au fost făcute de mântuială. Doar că autorităţile locale ale comunei Şoimuş, responsabile de implementarea proiectului au arătat că nemulţumirile lor sunt neîntemeiate. Acum, când s-au pomenit din nou cu şantierul lângă gard şi cu drumul blocat, oamenii au sunat direct la 112.
„Este vorba de o sesizare din oficiu a reprezentanţilor Postului de Poliţie Şoimuş, ca urmare a unui denunţ telefonic venit din partea unei persoane fizice. Aceasta a reclamat faptul că în 20 mai, în jurul orei 16.00, pe DJ 761 Bălata, o societate comercială efectua lucrări neautorizate în zona drumului public”, a afirmat procurorul Gina Cibian, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, abilitat cu investigarea cazului.
Trebuie spus că nu doar plângerile pentru lucrările neautorizate pe drumurile publice din comuna Şoimuş fac obiectul unor dosare penale. Legat de aceleaşi lucrări la reţeaua de apă şi canalizare şi a modului în care au fost făcute plăţile în acest contract a fost înregistrat un dosar la DNA.
Investiţia la reţeaua de apă şi canalizare din comuna Şoimuş are o valoare de peste 4.000.000 de euro, bani alocaţi din fonduri europene şi guvernamentale. Dar fiindcă lucrările nu au fost finalizate la termen, ultima tranşă din fondurile  europene nu a mai fost achitată, aşa că administraţia locală din Şoimuş a fost nevoită să apeleze la un credit bancar de şapte milioane de lei, pentru a finaliza investiţia.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Lucrari de calitate sub "olbaduirea" primarului ciorditor. Proiectele lui nu s-au incheiat, urmeaza si alte bombe pe viitor.
    6,3 km drum asfaltat la pretul de 1.000.000 + TVA ! Asta e primarul IRIMIE MIHAI GABRIEL !
    Pentru urmatorul mandat doreste continuarea proiectelor incepute !

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

5 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

5 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

5 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

5 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

5 ore ago