Lucrări de mântuială la Casa de Cultură din Hunedoara

Cristina Ghenea

Lucrările de reabilitare a Casei de Cultură din municipiul Hunedoara lasă de dorit. Deşi interiorul edificiului ar fi trebuit modernizat, lucrările au fost făcute de mântuială, iar Consiliul Judeţean refuză să facă recepţia investiţiei, până când constructorul nu remediază problemele.

S-au montat candelabre de apartament
Potrivit raportului privind lucrările executate în incintă, nici o uşă nu a fost schimbată, deşi majoritatea sunt deteriorate. Unele nu au feronerii, iar altele au câte două-trei modele de geam decorativ. Corpurile de iluminat sunt total neadecvate suprafeţei totale a incintei, căci s-au folosit lustre de apartament. Mai mult, pe scena din sala mare de spectacol, iluminatul lipseşte cu desăvârşire. Nici mecanismul de ridicare şi coborâre a rivaltelor nu funcţionează, iar băile de la scenă nu sunt alimentate cu apă. Asta, pentru că ţevile de alimentare au fost avariate în timpul iernii, din cauza îngheţului, şi nimeni nu s-a sinchisit să se ocupe de repararea lor. Sala de balet şi magazia clădirii au fost zugrăvite superficial, iar parchetul nu a fost schimbat şi, în plus, aparatul de aer condiţionat nu a fost montat. Asta, ca să nu mai vorbim de faptul că în imediata apropiere a Casei de Cultură, muncitorii au săpat o groapă pentru construirea unui bazin care să folosească în caz de incendiu, însă lucrările au fost lăsate baltă. „Din punctul nostru de vedere, constructorul nu a executat lucrările în parametrii acceptabili. Hunedorenii nu au mai avut parte de spectacole aici de cel puţin şase ani de zile şi nu ar fi ceva normal ca după atâta aşteptare, să fie primiţi astfel“, a declarat Dan Bobouţanu, viceprimarul municipiului Hunedoara.

Investitorul, total nemulţumit
Despre gafele muncitorilor care au lucrat la reabilitarea Casei de Cultură, a luat la cunoştinţă şi preşedintele Consiliului Judeţean, care spune că în nici un caz, recepţia nu va fi făcută în aceste condiţii. „Am văzut, în urmă cu câteva săptămâni, cum arată lucrările şi sunt total nemulţumit. Vom lua proiectul la puricat, să vedem amănunţit cum ar fi trebuit să arate incinta la finalizarea reabilitării, şi îi vom cere constructorului să remedieze toate problemele“, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara.
Modernizarea Casei de Cultură din municipiul Hunedoara a început în perioada 2006-2007, când a fost reabilitat exteriorul clădirii. Lucrările au fost, însă, întrerupte, iar în septembrie anul trecut, edificiul a fost preluat de Consiliul Judeţean, care s-a oferit să investească în finalizarea lor, deoarece municipalitatea hunedoreană nu dispunea de fondurile necesare. Construită în anii 50, Casa de Cultură are o suprafaţă de 650 de metri pătraţi şi cuprinde două săli de spectacol, cea mare având o capacitate de 483 de locuri. Niciodată nu a beneficiat de reparaţii capitale, iar costurile reabilitării ei se ridică la circa 500.000 lei.

5 comentarii la „Lucrări de mântuială la Casa de Cultură din Hunedoara”

  1. cine fu constructorul ?,dati-i numele ,poate e da bucuresti? molot,alo?

  2. Se pare ca constructorul este Firma Primarului din Soimus Irimie Mihai Gabriel. Acest individ pe toata lumea care nu este agreata de el o critica, sau ii cauta nod in papura , dar pe el nu se vede Nu stiu cine si in ce conditii i-a acordat aceasta lucrare pentru ca la aceasta lucrare era nevoie de oameni cu inalta calificare . Datii bani ca doar are nevoie de bani , a cheltuit enorm in campania electorala si era sigur ca banii ii va recupera sub o forma sau alta.

  3. Hai sa dam vina pe Irimie pentru tot raul din lume. Analizati ceea ce spuneti. E foarte usor sa umplem de noroi si sa judecam lumea, chiar daca nu stim adevarul.Se pare ca multa lume nu se poate obisnui cu schimbarea si nu poate face fata noului.Tipic romaneste, ni se pune pata pe cineva si scornim tot felul de lucruri pentru a-i scadea credibilitatea. ,, Unde esti tu , Tepes, Doamne?”

  4. Se scrie in articol ,,gafele muncitorilor care au lucrat la reabilitarea Casei de Cultură / dar de ce nu se da numele constructorului, articolul este cenzurat pentru a se evita calitatea lucrarilor efectuate de firma primarului din Soimus Irimie Mihai gabriel, au participat la licitatie firme cu potential mai mare , cu muncitori specialisti in lucrari de reabilitare dar nu au castigat lucrarea Pentru Alina ,lucrarile facute de mantuiala reprezinta schimbarea si noul, ca sa investesti atatia bani,si sa nu faci lucrul ca lumea asta trebuie facut de acum inainte ca sa supravetuiesti , cred ca faci parte din aceasta echipa si iti convine sa primesti drepturi necuvenite

  5. ..oare la Deva nu are dracu Parchet, care să se autosesizeze în cazurile de corupţie prin acordarea directă a lucrărilor , atât la cetăţile dacice cât şi la alte lucrări de interes naţional!!!!…oare nu vede nimeni, nici presa aservită lui Moloţ, nici Parchetul de pe lângă ….sau la Deva Parchetul este chiar,,pe lângă hoţi,,???…mai zice cineva ceva de cetatea,,Regia,,!!!???..da, aceea cu scările din pământ , modificate???!!!…nu mai zice nimeni nimic,..deh, era afacerea lui Piticul Moloz!…tot aşai şi cu Irimie!!!…afacerile sunt de pe barba lui Costel Avram, prietenul lui Moloz!!!…poate fi fericit acum!!!Şoimuşul l-a subjugat cu ajutorul lui Nistor!!!…alt Băsescu din judeţul Hunedoara!!!…vorba lui Băse…,,Eu te-am făcut, eu te omor,,..aşa a făcut Nistor!!!…şi-a ,,omorât,,propria Primărie!!! A vândut-o la Moloţ, ,, fără să vrea ,,…acum se trage de cap, dar e târziu!!!-ps -pup şi pup mare sunt firmele cotizante la Moloţ,firmele pocăiţilor PUP!!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.