Lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, remediat pe banii constructorului

După ce au apărut informaţii cum că pe lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, recent dat în folosinţă, au apărut fisuri, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) susţine că problemele sunt superficiale, iar situaţia este monitorizată zilnic.
„Recepţia lucrărilor nu a fost efectuată pentru lotul al treilea al autostrăzii Orăştie-Sibiu. Traficul a fost deschis şi pe acest tronson în data de 14 noiembrie 2014. Recepţia lucrărilor pentru acest lot al autostrăzii Orăştie -Sibiu va fi efectuată doar atunci când antreprenorul va remedia toate degradările superficiale apărute pe acest sector de drum. În privinţa apariţiei unor fisuri la poziţia km 60+660 Calea 1 de pe Autostrada Orăştie-Sibiu, lot 3, km 43+855 – km 65+965, menţionăm că investigaţiile au arătat că fisurile sunt de natură superficială şi nu afectează stabilitatea corpului autostrăzii şi siguranţa traficului rutier. Perioada de garanţie a lucrărilor este de patru ani. Lucrările de remediere vor fi executate pe riscul şi cheltuiala antreprenorului, fără costuri suplimentare pentru CNADNR SA”, se arată într-un comunicat al CNADNR.
Reprezentanţii Companiei menţionează şi că astfel de degradări superficiale s-au constatat în exploatarea şi a altor autostrăzi şi drumuri noi.  Loturile 1, 2 si 4 din Autostrada Sibiu-Orăştie au fost deschise traficului în decembrie 2013, lotul 3, de la Sălişte la Cunţa, rămânând însă în şantier din cauza alunecărilor de teren din zonă. Loturile 1, 2 şi 4 ale acestei autostrăzi, cu o lungime totală de 60,5 kilometri, au fost realizate în urma unei investiţii totale de 1,46 miliarde de lei (326,5 milioane de euro). Lotul 3, construit de italienii de la Impregilo, are o lungime de 22 de kilometri, dintre care şase au fost afectaţi de alunecări de teren. (A. Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

22 de ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

22 de ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

22 de ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

22 de ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

22 de ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

22 de ore ago