Categories: ActualitateFlash

Locurile de parcare dintre blocuri, cu abonament

Loredana Goangă

Contractele pentru rezervarea locurilor de parcare dintre blocuri (numite de edili parcări de reşedinţă) nu vor mai exista începând cu anul viitor, acestea fiind înlocuite de abonamente. Motivul pentru care s-a ajuns la adoptarea unui nou regulament a fost neplata contractelor.
În cursul acestui an, Consiliul Local Deva a adoptat un nou regulament pentru rezervarea parcărilor dintre blocuri. Conform acestuia, contractele de rezervare vor fi înlocuite de abonamente plătite pe loc, iar proprietarii autovehiculelor vor putea avea locul de parcare asigurat pentru o perioadă de trei luni, şase luni, sau un an, fiecare maşină având abonamentul expus în partea de jos a parbrizului. „Acesta va fi eliberat imediat, iar cei care au deja contracte nu îşi vor pierde locul de parcare, ci vor avea continuitate, numai dacă solicită şi achită valoarea abonamentului, dar şi restanţele din urmă acolo unde este cazul”, precizează Horia Jarnea, directorul Serviciului Comunitar pentru Cadastru şi Agricultură Deva.
Înainte cu 30 de zile de expirarea abonamentului, posesorul trebuie să solicite un nou abonament sau o prelungire, pentru a nu rămâne fără loc.
O altă noutate introdusă va fi licitaţia pentru locurile de parcare neocupate şi pentru care există mai multe solicitări, cel care oferă mai mult, primind abonamentul.
În ceea ce priveşte valoarea acestor abonamente, municipalitatea nu a decis încă tarifele, ci urmează ca acestea să fie propuse spre adoptare Consiliului Local în luna decembrie.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • astept cu nerabdare licitatiile pentru locurile pe banca din fata blocului .bravo USL . luati-ne banii si mai instalati semafoare .

  • Si eu zic tot asa, numai ca viteversa. Bravo usl.luati-ne banii (particip si eu la licitatie)!, numa dati dracu jos semafoarele pe care le plantarati inutil!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago