Categories: Comunitate

Locuri de muncă vacante, prezentate în timp real

Nicolle Ebner

De anul viitor, hunedorenii aflaţi în căutarea unui serviciu vor putea cunoaşte oferta de locuri de muncă în timp real. Uniunea Europeană a alocat peste 700 .000 de lei unui proiect întocmit de AJOFM Hunedoara, pentru modernizarea sistemului de prezentare a informaţiilor privind piaţa muncii.

Informaţii actualizate şi prezentate nonstop
Noul sistem va permite afişarea permanentă a informaţiilor privind piaţa muncii, pe ecrane ce vor fi instalate la sediile locale ale AJOFM din nouă localităţi ale judeţului. Pe ecrane se vor derula informaţii privind oferta de muncă, în regim nonstop, acestea fiind amplasate în locuri vizibile, pentru ca persoanele interesate să poată cunoaşte, în orice moment, locurile oferite de către angajatori. Sistemul de afişare electronică a informaţiilor privind piaţa muncii va deveni funcţional în luna februarie 2010. Conform contractului semnat la 1 iulie 2009, AJOFM Hunedoara are la dispoziţie opt luni, pentru achiziţionarea echipamentelor şi pregătirea personalului care va lucra în cadrul proiectului. “Datele despre locurile de muncă vor fi introduse în sistemul informatic în timp real şi vor fi afişate imediat, pe mai multe panouri electronice, ce vor fi instalate în sediile locale ale AJOFM. Pe lângă asta, în timpul programului de lucru, personalul propriu, instruit în cadrul proiectului, va oferi clienţilor servicii privind opţiunile de calificare ale şomerilor, înscrierile pentru cursurile de formare profesională sau informaţii despre angajatori”, a declarat, ieri, cu ocazia lansării proiectului, directorul coordonator al AJOFM Hunedoara, Vasile Iorgovan.

Şomajul, veşnica problemă
Proiectul are o valoare de 943.961 de lei, din care suma nerambursabilă aprobată prin Fondul Social European este de 701.221 de lei. Diferenţa de fonduri reprezintă confinanţarea asigurată de AJOFM Hunedoara. În prezent, AJOFM Hunedoara este una dintre agenţiile cu cea mai mare ofertă de locuri de muncă din ţară. În acelaşi timp, rata şomajului, de peste nouă la sută, plasează Hunedoara printre judeţele cu cei mai mulţi şomeri-18.900, în timp ce numărul de locuri de muncă vacante este de 600.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago