Actualitate

Locul din lume în care toată lumea are un singur rinichi. Cum s-a ajuns aici

Există multe locuri în lume unde se întâmplă lucruri mai puțin obiș­nuite. De exemplu, într-un sat din Asia, toată lumea are un singur rinichi. Mai exact, este vorba de un mic sat din Nepal, Hoske (nu­mit și Valea Rinichilor), unde toți locuitorii au decis să își doneze un rinichi traficanților de organe umane. Ei au făcut acest lucru pen­tru a putea cumpăra o bucată de teren, să construiască o casă sau să își poată întreține familiile.

Cred că le va crește altul
Se pare că satul este adesea vizi­tat de traficanți, care vin să îi con­vingă pe cei care nu au bani să își doneze un astfel de organ. Potrivit localnicilor, un singur rinichi le este de ajuns pentru a trăi în continuare, ba chiar unii dintre ei cred că le va crește altul. Sumele pe care lo­calnicii ajung să le primească din vânzarea unui rinichi sunt în jur de 2.000 de dolari. Din nefericire, în luna aprilie 2015, un cutremur mare a lovit Nepalul. Atunci, mulți oameni și-au pierdut locuințele care au fost cumpărate cu banii din vânzarea rinichiului. Așadar, după ce s-au trezit cu casele dărâmate, lo­calnicii au încercat să treacă pes­te greutăți cu ”ajutorul” alcoolului. Astfel. comerțul cu organe a crescut considerabil, iar Nepalul a devenit la nivel mondial un fel de bancă de rinichi.
Cu toate că în 2007 guvernul din Nepal a interzis donarea acestor organe, traficul de rinichi nu a încetat. Așadar, se estimează că în fiecare an au loc aproximativ 10.000 de astfel de operațiuni, iar 7.000 dintre organe sunt, de fapt, vândute traficanților. Iar banii fă­cuți din acestea nu sunt deloc pu­țini. Afacerea aduce venituri de circa 650 de milioane de dolari anual.

Cei care nu pot fi convinși, sunt forțați să doneze
Cu toate acestea, unii localnici nu pot fi convinși de către comer­ci­anți să doneze. În acest caz, sătenii sunt răpiți și obligați să meargă la spital unde ”donează” forțat un rinichi. Pe de altă parte, mulți dintre localnici sunt înșelați. Comercianții de organe le promit un loc de muncă ma bine plătit, în schimb aceștia renunță la un rinichi.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că se pregătește de­bar­carea unui șefuleț din zonă, care se pare că…

7 ore ago

Bulina albă

Abiatar Bubău, elev în clasa a II-a, prof. Lazăr Cezarina La Liceul de Arte Pentru…

7 ore ago

Bulina neagră

Ioan R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

7 ore ago

„Un Lord a venit la primărie”. Lucian Rus: Am candidat pentru Deva și pentru deveni. Ei sunt câștigătorii acestor alegeri

Lucian Rus este revelația acestor alegeri locale din județul nostru. Puțini au crezut în proiectul…

7 ore ago

Alcoolică acuzată că-și terorizează soacra și soțul

Femeia se îmbată în fiecare zi și provoacă scandal, țintele sale fiind soțul ei și…

7 ore ago

Doi tineri din Hațeg au golit o hală de producție din Oțelu Roșu

Hoții și-au planificat în detaliu spar­gerea din județul vecin și au furat scule și echipamente,…

7 ore ago