Categories: Actualitate

Linie de gardă pentru ambulanţieri şi asistenţi

Din luna martie a anului viitor, conform unei ordin al Ministerului Sănătăţii, asistenţii medicali, ambulanţierii şi dispecerii din cadrul serviciilor de ambulanţă vor executa gărzi plătite, în limita prevederilor bugetare. Până în prezent, de această prevedere beneficiau doar medicii.
Asistenţii medicali, ambulanţierii sau dispecerii, pentru orele suplimentare executate, beneficiau doar de ore libere, care din lipsa de personal, nu se puteau acorda, acumulându-se în timp. Conform oficialilor Ministerului Sănătăţii, măsura urmăreşte evitarea blocării sistemului care acordă asistenţă medicală de urgenţă şi transport medical asistat, determinată de necorelarea dintre suprasolicitarea şi motivarea personalului.
Dar, angajaţii de la ambulanţă nu sunt prea siguri cum ar putea fi aplicată măsura amintită. Directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, doctorul Emil Stoica, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că „teoretic sună bine, doar că practic, e puţin mai greu de pus în aplicare. „Teoretic, este bine, pentru că ambulanţierii şi asistentele au ore suplimentare, care acum nu sunt plătite, ci se dau libere. Dar, garda e pentru medici. Ca şi termen, înţeleg că şi şoferilor li s-a făcut linie de gardă. Era mai simplu dacă se preciza că vor fi plătite orele suplimentare şi gata. Repet, garda este pentru medici, nu pentru şoferi”, a declarat Emil Stoica. De asemenea, medicul mai spune că nu ştie cum vor fi efectuate plăţile, din moment ce se precizează că banii se vor da în limita bugetului, iar bugetul nu este suplimentat. (A. Nedelcoff)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

14 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

14 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

14 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

15 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

15 ore ago