Categories: Sport

Lider „gripat”, salvat de o execuţie mãiastrã

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a suferit la primul meci în rol de lideră a clasamentului, dar şi-a păstrat poziţia printr-o victorie italiană, scor 1-0, în partida cu Nova Mama Mia Becicherecu Mic, disputată ieri, pe teren propriu. Cele trei puncte au fost asigurate printr-un gol de generic tv marcat de Flavius Nicula.

 Au trăit periculos
Cele patru victorii consecutive care au propulsat-o pe primul loc nu le-au ţinut de cald hunedorenilor în meciul cu singura echipă neînvinsă a seriei, ocupanta locului trei, Nova Mama Mia Becicherec Mic. Cu banderole negre pe braţ în memoria lui Ion Ionichente, preşedintele CS Siderurgica Hunedoara, elevii lui Constantin Olariu au jucat modest spre slab în prima repriză, iar oaspeţii şi-au arătat de mai multe ori colţii, fiind foarte aproape să înscrie. Arţăgoşi şi având un joc bazat pe o ţesătură interesantă de pase, bănăţenii au fost periculoşi la poarta lui Dragotă, căruia i-a fost redusă suspendarea, după ce oficialii Hunedoarei au motivat la FRF că nu au alţi portari în lot. Negruţ (min. 20) a expediat primul şut pe poartă al partidei, de la 20 de metri, lateral stânga, dar portarul hunedorean a fost la post. În minutul 31, la o bâlbâială generală în careul hunedorean, în care Dragotă a intervenit de mai multe ori salvator, oaspeţii au cerut un penalti la o intervenţie a lui Homei, dar nu s-a acordat nimic. Tot oaspeţii au fost aproape de a înscrie prin Mancaş (min. 43) şi Z. Radu (min. 48), ultimul ratând cea mai mare ocazie a meciului: pătrundere în careu şi spre colţul lung, scos de Dragotă cu vârful degetelor.

S-au trezit şi au învins
Tonul revirimentului hunedorean l-a dat Pepenar (min. 52) cu un şut bun de la  25 de metri, reţinut de Rusu. Peste doar două minute, Flavius Nicula, aflat într-un anonimat total până atunci, a deschis scorul cu o execuţie măiastră. Atacantul hunedorean a şutat din întoarcere, din poziţie  centrală, de la 35 de metri, iar mingea a lovit bara transversală şi a intrat în plasă: 1-0. Vajda (55) a fost aproape de a repeta reuşita coechipierului său, dar torpila sa de la 30 de metri a lovit bara transversală.
În ciuda unor ocazii pe final ale bănăţenilor, FC Hunedoara şi-a adjudecat cele trei puncte şi se menţine pe primul loc al clasamentului, la egalitate de puncte cu FC Caransebeş.

FC Hunedoara – Becicherecu Mic 1-0 (0-0)
A marcat: Nicula (54)
FC Hunedoara: Dragotă – Al. Petresc, Dosan, Homei, Lorincz (66 Roiu) – Vajda (cpt.), Munteanu (93 Uibariu) – Şoit (70 Drăgan), Pepenar, Nicula – Lintaru (62 Suciu). Antrenor: Constantin Olariu
Becicherecu Mic: Rusu – Miheţ, Telescu (cpt.), M. Toma, C. Toma (73 Centea) – Hodiş – Stefanovici (25 Mancaş), Z. Radu, Zurbagiu, Negruţ (86 Luţă) – Molcuţ (76 Damian). Antrenor: Sorin Bălu.
Arbitru: Adrian Comănescu. Asistenţi: Daniel Demetrescu şi Alexandru Mihăilă (toţi din Râmnicu Vâlcea). Stadion: „Michael Klein”. Spectatori: 150.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Diferența dintre jocul de Bridge online și jocurile de cărți de la cazinouri

Jocurile de cărți au fascinat oamenii de secole, oferindu-le oportunități de distracție, competiție și socializare.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc zvonerii pe la colțuri că un personaj de la noi s-a enervat tare de…

2 zile ago

Laurențiu Nistor: Investiții în modernizarea Caselor de cultură din Orăștie și Hunedoara

Municipiul Orăștie, capitala culturală a județului Hunedoara, merită să aibă o sală de spectacole adecvată…

2 zile ago

Bulina albă

Ami Costa, elevă în clasa a V-a la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva…

2 zile ago

Bulina neagră

Cristian F., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată după ce a…

2 zile ago

ANAMARIA GAVRILĂ, candidat POT la Primăria Deva: „Voi fi un Primar care sprijină firmele locale, nu care le alungă sau le pune bețe în roate!”

„Spunem NU firmelor de casă ale di­fe­riților oameni politici, care n-au făcut nimic altceva decât…

2 zile ago