Categories: Sport

Becicherecu Mic răstoarnă pretendenta mare

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a ratat şansa de a deveni lideră a clasamentului, întrucât şirul de trei victorii consecutive a fost întrerupt de eşecul, scor 0-2 (0-1) din partida, de acasă, cu Nuova Mama Mia Becicherecu Mic. „Alb-albaştrii” au suferit la capitolul eficienţă ofensivă şi au fost fragili la contraatacurile adverse, dar acuză şi arbitrajul clujencei Teodora Albon, căreia i se impută refuzarea unor penaltiuri.

Presiune negativă
Posibilitatea de a urca în fotoliul de lideră a avut efect nociv pentru FC Hunedoara. Astfel că în loc să zburde pe teren, „alb-albaştrii” au părut a avea plumb în ghete, semn că trupa pregătită de Victor Roşca nu e încă obişnuită cu presiunea rezultatului. „Alb-albaştrii” au încercat să-şi joace bine rolul de favoriţi, de gazde şi de pretendenţi la primul loc, însă au rămas restanţi la capitolul reuşite. E drept că moralul şi jocul le-au fost afectate şi de deciziile controversate ale arbitrului FIFA, Teodora Albon. Jocul a început cu FC Hunedoara la timonă, însă atacurile „alb-albaştrilor” s-au dovedit previzibile şi uşor de destrămat de aglomerata apărare adversă. Cum posesia şi ofensiva sterilă contează doar la statistici, oaspeţii au prins curaj şi au dat lovitura pe contraatac. Motreanu a centrat precis, iar Bârză (min. 27) a marcat cu o execuţie superbă, foarfecă din apropierea careului mic, scor 0-1. Gruparea de pe Cerna a acuzat şocul primirii golului şi nu a mai reuşit să fie cu adevărat periculoasă până la pauză.

Penaltiuri refuzate
Discuţiile de la vestiare cu antrenorul Victor Roşca au schimbat în bine faţa echipei gazdă, iar FC Hunedoara a început repriza secundă în atac. Prima ocazie notabilă a fost semnată de Drăgoescu (min. 50), care a driblat uşor doi apărători, după care a fost blocat în careu de portarul oaspeţilor. Spectatorii şi toţi cei din tabăra Hunedoreană au reclamat penalti, însă arbitrul Teodora Albon a refuzat să acorde lovitura de pedeapsă. „Alb-albaştrii” au continuat să atace, iar euforia ofensivă s-a întors împotriva lor la un nou contraatac al oaspeţilor. Nou intratul Silaghi (min. 67) a scăpat spre poartă şi a marcat după o pasă inspirată a lui Luţă, scor 0-2. FC Hunedoara a continuat să lupte şi Bozian a fost faultat şi el în careul advers, în minutul 70, însă Teodora Albon a rămas insensibilă şi de această dată. Din acel moment, gazdele au picat, astfel că până la final nu s-a mai schimbat nimic pe tabela de marcaj.

FC Hunedoara – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 0-2 (0-1)
Au marcat: Bârză (min. 27), Silaghi (min. 67)
Stadion: „Michael Klein”; spectatori: 700.
FC Hunedoara: Raţ – Ciucurescu, Maghici, Mardare, Petresc – Ionicescu, Simionov (Trăşcan min. 60), Bozian, Drăgoescu (C. Creciunesc min. 60) – Tecsi (cap), Ursachi (min. 60 D. Creciunesc). Antrenor: Victor Roşca.
Becicherecu Mic: Culda – Todorov, Zurbagiu, Niţă, Bârză (Silaghi min. 55; Cioancă min. 90) – Radu, Negruţ, Motreanu (cap), Artimon – Luţă, Nicoară (Mărginean min. 62). Antrenor: Sorin Bălu.
Arbitri: Teodora Albon – Paul Pojar, Ramona Bungheţ (toţi din Cluj Napoca).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago