Categories: Actualitate

Licitaţie cu repetiţie la Termocentrala Paroşeni

Dana Istudor

Pentru alinierea la normele europene, Grupul energetic 4 de la Sucursala Electrocentrale Paroşeni necesită o investiţie de circa 70 de milioane de dolari, pentru realizarea unei instalaţii de desulfurare a gazelor de ardere.
Implementarea proiectului a fost blocată de două dintre firmele participante la licitaţia pentru construirea instalaţiei de desulfurare, respectiv Romelectro şi Grivco, firme care se luptă cu două concerne străine şi care au atacat în instanţă o prevedere din caietul de licitaţie pe care nu o îndeplineau, respectiv se solicita „experienţă anterioară”. În aceste condiţii, pentru că s-a întârziat cu circa patru luni demararea investiţiei, Ministerul Finanţelor a anulat licitaţia iniţială. „Nu pot să vă dau amănunte în acest sens, pentru că am dublă calitate de director al SE Paroşeni şi membru în comisia de licitaţie. Pot să vă confirm că există un interes foarte mare faţă de această licitaţie. Desulfurarea are caracter obligatoriu, fiind cerinţă a Uniunii Europene în ceea ce priveşte respectarea normelor de mediu”, a  declarat Doru Vişan, directorul Termocentralei Paroşeni. Licitaţia este acum în derulare şi se aşteaptă anunţarea câştigătorului.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Bine ca Sica(Doru Visan) face investitii de 70 mil. $ pentru desulfurare in timp ce fratiorii lui de partid pedelic,Ile si Anjelea Stoica de la Primaria Vulcan emana in compensatie dioxina prin incinerarea gunoaielor din Vale depozitate pe plaiul öniricei" statiuni "Castelul din Carpati".Actiune pedelista bine concentrata pentru a distruge si ce a mai ramas.Inclusiv speranta de mai bine.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la noi, cu ceva funcție pe la o instituție…

18 ore ago

Ne-am speriat degeaba! Ministrul Energiei spune că „taxa pe soare” este un fake news

Adriana Năstase Ministrul Energiei, Virgil Popescu (foto), a negat luni că statul va introduce o…

18 ore ago

Bulina albă

Natalia Intotero, parlamentar PSD de Hunedoara Pentru că a reușit să-l aducă pe europarlamentarul Guido…

18 ore ago

Bulina neagră

Emil F., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru lovire și alte violențe,…

18 ore ago

A plecat de acasă și l-a lăsat cu doi copii

O hunedoreancă de 24 de ani a fost dată dispărută de concubinul ei, la trei…

18 ore ago

Bărbat lovit cu barosul și călcat cu mașina

O petrecere a fost la un pas de a sfârși cu o tragedie după ce…

18 ore ago