Categories: Comunitate

Liceul Agricol din Geoagiu, gazda unei tabere tematice

Magdalena Şerban

În perioada 24-30 iunie, Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza“ din Geoagiu va găzdui tabăra de vară pentru 11 licee de profil din ţară. Vor participa circa 50 de elevi şi profesori, iar acţiunea face parte din proiectul „Susţinem învăţământul preuniversitar agricol” iniţiat de Revista Ferma, prin Fundaţia Revistei Ferma, şi coordonat de Nicoleta Dragomir şi Leonard Stafie.

Tematica taberei este „Dulceaţa, file de poveste“, urmărindu-se identificarea oportunităţilor de dezvoltare a satului românesc şi obţinerea de produse de nişă, dezvoltarea abilităţii de comunicare, dar şi parcurgerea unui curs de jurnalism agricol care propune o trecere în revistă prin ”ABC”-ul presei agricole, combinând elementele teoretice cu practice (vizite în ferme, interviuri etc.).
“Din program fac parte o deplasare în localitatea Boş, pentru a culege petale de trandafiri pentru dulceaţă, activitate de grup la cantină, şi anume fabricarea dulceţii de trandafir, umplerea săculeţilor cu petale, respectiv etichetarea lor, introducere în jurnalismul agricol, deplasări la ferme zootehnice din satele Romoşel, Pricaz şi din Orăştie, unde se va vizita o fermă de asini. De asemenea, va mai avea loc o deplasare la Ciumbrud, judeţul Alba, unde se va desfăşura Ziua Rozelor – eveniment organizat împreună cu Liceul Tehnologic Agricol «Alexandru Borza» din Ciumbrud şi FructiFlora (Pepinierele Csiki), precum şi paradă, concert, dansuri populare, jocuri etc. Ne dorim creşterea posibilităţilor de promovare şi susţinere a învăţământului agricol din România, iar astfel de manifestări şi programe practice nu fac altceva decât să ne ajute în acest demers. Le mulţumesc tuturor celor implicaţi în organizare şi sunt convinsă de reuşita proiectului”, a spus prof. Maria Simona Aldea (foto), directorul Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

11 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

11 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

12 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

12 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

12 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

12 ore ago