Categories: Sport

Liceenele din Haţeg, prezenţă onorabilă în faza finală a Cupei „Coca Cola”

Echipa Colegiului Naţional „I.C. Brătianu” din Haţeg a avut o prestaţie onorabilă la faza finală a Cupei „Coca Cola” la fotbal, desfăşurată la Bucureşti. Chiar dacă nu au obţinut nici o victorie, elevele lui Paul Stănculescu au reuşit o performanţă deosebită, în condiţiile în care au fost singura echipă care nu a avut nici o jucătoare legitimată.

Lot restrâns şi fără sportive legitimate
Desfăşurată în capitală, în Parcul Tineretului şi Sala „Dinamo”, faza finală a Cupei „Coca Cola” a strâns la start şase echipe masculine şi şase formaţii feminine, la fiecare categorie ele fiind împărţite în câte două grupe. La feminin, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” Haţeg a fost repartizată în grupa 2, alături de echipele Liceului Tehnologic „Elie Radu” Bucureşti şi  a Liceului Tehnologic Auto Craiova. Cu doar şapte jucătoare în lot, între care una s-a accidentat după primul meci, şi nici o fotbalistă legitimată, trupa din Haţeg a fost învinsă în ambele partide jucate, 3-8 cu LT „Elie Radu” Bucureşti şi 2-9 cu LT Auto Craiova. Cea din urmă a obţinut calificarea în finală, unde a fost învinsă, scor 2-11, de LPS Cluj.

Fotbalul feminin, o tradiţie la CN „I.C. Brătianu” Haţeg
Prezenţa în primele şase echipe din ţară la această competiţie a fost un câştig pentru Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” Haţeg, o instituţie de învăţământ unde fotbalul feminin începe să devină o tradiţie. „A fost o competiţie foarte dificilă, cu echipe puternice care au avut jucătoare legitimate. Noi am fost singura echipă fără astfel de jucătoare şi cu doar şapte componente în lot consider că prezenţa la faza finală a fost un câştig. La Haţeg, fotbalul feminin începe să devină o tradiţie, eu lucrez de cinci-şase ani cu fetele şi rezultatele se văd. Anul acesta am obţinut locul 2 pe ţară la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar la nivelul claselor 5-8. Sperăm ca şi la anul să fim prezenţi la faza finală a Cupei Coca Cola, mai ales că ne bazăm pe aceeaşi generaţie, nici una din jucătoare nefiind în anul liceal terminal”, a explicat pofesorul Paul Stănculescu, antrenorul echipei Colegiului Naţional „I.C. Brătianu” Haţeg. (Ovidiu Mănăstire)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie cu chipiu are șanse mari să fie re­trogradată. Nu de…

4 ore ago

Dansăm? Da, la Simeria a fost o seară magică

Seară magică la Simeria, duminică! În Parcul Unirii, care tocmai a fost reabilitat, a fost…

4 ore ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a crezut de la bun început în echipa…

4 ore ago

Bulina neagră

Vasile T., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru furt calificat, omul fiind…

4 ore ago

Lelese: Vor să fie găsiți oricând, de oricine, prin RENNS

Magdalena Șerban Registrul Electronic Național al No­men­claturii Stradale reprezintă evidența electronică a drumurilor și adre­selor…

4 ore ago

Nu mai lucrează cu publicul! Salariații de la Mediu protestează!

Salariații de la Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara se răzbună pe hunedoreni. Pentru că nu…

4 ore ago